emberi_jogok

06.
04.
20:27

A magyar kormány ismét vétózott

Magyarország ismét egyetlen tagállamként Kína érdekében vétózott, megakadályozva egy közös uniós nyilatkozat kiadását. A németek szerint át kellene alakítani az uniós külpolitikai döntéshozatali rendszert.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
02.
14:50

Régiós propagandával javítaná imázsát Kína

Hszi Csin-ping kínai elnök szerint az országnak javítania kell azon, ahogyan a globális közönségnek elmondja "történeteit", mivel olyan nemzetközi hangot kíván kialakítani, amely tükrözi a globálisan betöltött státuszát - jelentette a Hszinhua hivatalos hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
28.
17:49

Johnson-Orbán találkozó: új együttműködés és kritika

Orbán Viktor és Boris Johnson brit miniszterelnök pénteki tárgyalásán a brexit utáni magyar-brit kétoldalú együttműködés menetéről volt szó, többek közt szóba került az energiaipar és a védelmi ipar is. A BBC szerint Johnson az aggályait is kifejezte a magyar kormányfőnek az emberi jogok magyarországi helyzetével kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
18:10

Fehérorosz válság: a britek keményebbet léptek

A brit kormány hétfőn azonnali hatállyal felfüggesztette a Belavia fehérorosz légitársaság nagy-britanniai működési engedélyét és intézkedett arról is, hogy a brit légitársaságok ne használják Fehéroroszország légterét.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
12.
17:19

Úajbb egy évig maradnak az EU Irán elleni szankciói

Az EU-tagországok kormányait tömörítő tanács hétfőn közölte, hogy 2022 április 13-ig meghosszabbítja az Iránra súlyos emberi jogi jogsértések miatt kirótt korlátozó intézkedéseket.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
09.
20:25

Klubrádió: az Európa Tanács is megszólalt

"Szomorú nap ez a média szabadsága számára" - hangsúlyozta a Twitteren közzétett üzenetében kedden Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa annak kapcsán, hogy a Fővárosi Törvényszék kedden elutasította Klubrádió keresetét a frekvenciahasználat megújítására.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
07.
22:11

Új uniós szankciórendszerrel védik az emberi jogokat

Az uniós tagállamok külügyminiszterei hétfői brüsszeli egyeztetésükön általános érvényű szankciórendszer létrehozásáról fogadtak el határozatot az emberi jogok megsértésének esetére - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
31.
11:29

Szerepzavarba esett a Fidesz Kínával kapcsolatban?

Az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalást, amelyben elítélik Kínát és felszólítják az EU-t, hogy mindenfajta szerződés megkötésekor térjen ki az emberi jogok megsértésére is. A kereskedelmi szerződések esetében is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
17.
18:40

Ma is kemény szavakkal üzent Szijjártó Péter

Hosszú, udvarias levélben kérdezgette a magyar kormányt, és fejezte ki nemzetközi jogi aggályait az ENSZ emberi jogi főbiztossága május közepén a magyarországi kórháziágy-kiürítések miatt, s arra kérte Szijjártó Péternek címzett levélben, hogy tájékoztassa az ENSZ felügyeleti jogkörrel rendelkező szervét a pontos adatokról és tényekről. Szijjártó Péter válasza valami egészen másról szólt - értesült az Index.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
15.
22:10

Lelőtt maláj utasszállító - Oroszországot perlik

Hollandia keresetet nyújtott be Strasbourgban Oroszország ellen a maláj légitársaság MH17-es járatszámú repülőgépe elleni hat évvel ezelőtti támadás elkövetése miatt - közölte az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) szerdán.

Szerző(k): Domokos Erika