emmanuel_macron

05.
16.
21:31

Teljesült a franciák kívánsága: női miniszterelnöke lesz az országnak

Emmanuel Macron francia államfő Élisabeth Borne eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
17:40

Zajlik az élet Franciaországban: nem unatkozik Macron

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn megkezdte a kormányalakítási tárgyalásokat - jelentette a Le Figaro című francia lap, amely arról is tudósít, hogy Jean Castex eddigi kormányfő az Elysée-palotában benyújtotta lemondását.

Szerző(k): Tér Diána
05.
10.
12:34

Orbán Viktor Macronnal tárgyalt

A magyar miniszterelnök telefonon beszélt az európai orosz olajembargóról a francia köztársasági elnökkel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
10.
11:25

Optimisták a franciák: Macron megdolgozza Orbánt?

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke után kedden Emmanuel Macron francia államfővel tárgyal Orbán Viktor az európai olajembargóról. Franciaország Európa-ügyi minisztere úgy véli, hogy van esély az Európai Unió közös olajembargójának elfogadására Oroszországgal szemben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
09.
21:34

Macron és Scholz fellélegzett Putyin ünnepi beszéde hallatán

Eredmény, de messze nem elég, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem mélyítette tovább az Ukrajna elleni támadással háborúvá szélesedett orosz-ukrán konfliktust a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából Moszkvában elmondott beszédével - mondta Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő hétfőn Berlinben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
14:52

Macron megkezdte második öt évét

Beiktatták hivatalába szombaton Emmanuel Macron újraválasztott francia államfőt második ötéves mandátumára.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
15:28

Reszkess, Macron! Jön a baloldal

Franciaországban az áprilisi elnökválasztást júniusban parlamenti választás követi, amelyen arról döntenek a franciák, hogy a régi-új elnök pártját juttatják-e többséghez vagy egy másik politikai erőt, ami kényelmetlen társbérletre kényszerítheti az államfőt. A baloldali pártok megkísérlik összehozni az utóbbi felállást.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
18:26

Putyin Macronnak: Moszkva kész tárgyalni Kijevvel

Oroszország továbbra is nyitott az Ukrajnával folytatandó párbeszédre, annak ellenére is, hogy Kijev "következetlen, és nem hajlandó komoly munkára" - mondta az MTI szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök a francia hivatali partnerével, Emmanuel Macronnal folytatott keddi telefonbeszélgetése során.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
21:36

Összecsaptak a tüntetők és a rendőrök május 1-én Párizsban

A rendőrség könnygázt vetett be, hogy visszaszorítsa a fekete ruhás anarchistákat, akik vasárnap üzlethelyiségeket fosztogattak Párizsban a május elsejei tüntetéseken, amelyeken a frissen újraválasztott elnök, Emmanuel Macron politikája ellen vonultak fel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
11:54

Francia dominancia jöhet az EU-ban

Emmanuel Macron, Franciaország államfője újraválasztásával megkapta az esélyt arra, hogy Európa vezető politikusa legyen, és az Európai Bizottsággal összefogva elindítsa az Európai Uniót azon az úton, amelyen geopolitikai tényezővé válhat. Ez persze egyelőre inkább álom mint realitás, de a francia és az európai érdekek ezen a ponton találkozhatnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor