emmi

05.
02.
13:36

Koronavírus: újra látogathatóak a magyaroszági idősotthonok

Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen - jelentette be vasárnap Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
11:07

Új szakmai irányelvekről tett bejelentést Kásler Miklós

A gyermekkori diabetes napjainkban globális népegészségügyi problémává vált, ami hazánkban 4,5 ezer fiatalt érint. Ennek jegyében Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter kezdeményezte egy egészségügyi szakmai irányelv elkészítését, ami tartalmazza az elsődleges megelőzés, a szűrés, a diagnosztika, a terápia és a gondozás irányadó lehetőségeit is - írja a tárcavezető a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
16:56

Újraindulnak az egynapos sebészeti ellátások

Május harmadikától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás - jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter. A tárcavezető még március 5-én rendelte el azok felfüggesztését a romló járványadatok miatt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
12:27

Üzent a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elvárja az oktatásirányítástól, hogy a nyitásról szóló döntés után az osztálylétszámokat minimálisra csökkentsék az iskolákban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
09.
21:21

Új posztot kapott L. Simon László

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak nevezi ki L. Simon Lászlót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
08.
19:04

Egyre több a lélegeztetésre szoruló gyerek Magyarországon

Sok a légzéstámogatásra szoruló gyerek, vagyis egyre több serdülő kerül lélegeztetőgépre, vagy non-invazív segítségre. Szakértők azt javasolják, hogy kezdjék el oltani a serdülőket is, a kormány a hatóságok döntésére vár.

Szerző(k): Szabó Dániel