energia

05.
13.
11:08

Elon Musk kivégezte a bitcoint

A Tesla vezetője, aki eddig a bitcoin legnagyobb híve volt hirtelen ráébredt arra, mennyire környezetszennyező a kriptodeviza és emiatt az autógyártó mégsem tervezi annak elfogadását. Reggelre összerogyott a bitcoin árfolyama a showman pálfordulása nyomán.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
12.
11:31

Olcsósít a Tesla, a tavalyinál is nagyobbat robbantana az akkumulátorpiacon

Az amerikai elektromos autógyártó átáll a kobaltmentes lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorok gyártására a közüzemi méretű energiatárolók piacán. Azzal pörgetik fel a megrendeléseket, hogy az új receptúra szerint készülő akkutelep olcsóbb, kisebb helyigényű és kevesebb alkatrészből is építik.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
12.
08:08

Egy év alatt tizedével csökkent az EU szén-dioxid-kibocsátása, de Magyarország csak a lista végén kullog

Miközben Spanyolországnak sikerült 16 százalékos csökkenést produkálnia, és az uniós karbonszennyezés negyedét produkáló németeknél is majdnem 9 százalékos volt a mínusz, Magyarországon ennek is csak a töredékét mérték.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
11.
23:59

Az MVM tulajdonában lévő ENEXIO Hungary elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában

Az ENEXIO Hungary kínai leányvállalata elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában, az új kínai erőmű hűtéséhez az ENEXIO Hungary Zrt. által kifejlesztett hűtőrendszert építik be - közölte az MVM kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
09:24

Azt ígérik, nem hoznak selejtet a paksi atomerőműbe az oroszok

Úgy tűnik, látványos kudarcba fullad a paksi bővítés felgyorsítása érdekében kieszelt trükk, nevezetesen hogy előrehozzák az új erőműnek helyet adó gödör kiásását.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
18:25

Veszélyes reakció indult Csernobilban, ami új atombalesettel fenyeget

Harmincöt évvel azután, hogy az ukrajnai csernobili atomerőmű a világ legnagyobb nukleáris katasztrófáját okozva felrobbant, újra beindultak a hasadási reakciók a reaktorcsarnokban. Több elmélet létezik, hogy mi erősítette fel a folyamatot, de még keresik a pontos magyarázatokat. Néhány éven belül megoldást kell találni a problémára, mert a folyamat vége olyan robbanás lehet, amely kárt tesz a szétolvadt erőművet körülvevő betonszarkofágban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
07:08

Új teória arra, mi Putyin rafinált, de grandiózus terve

Az elemzők többsége úgy véli, az orosz hadsereg kardcsörtetése Ukrajna határai mentén idén áprilisban azt jelezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő középtávon kész katonai erővel Oroszországhoz csatolni Ukrajnát, ahogy azt a Krím félszigettel 2014-ben tette. Egy elemzés ennél sokkal körmönfontabb tervet vázol fel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
09.
15:52

Elárulták, mi okozta a paksi atomerőmű teljesítménycsökkenését

Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben - közölte honlapján az erőmű.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
12:22

Valami nem stimmel, vasárnap hajnalban megrogyott a paksi atomerőmű (frissítve)

Hajnalra eltűnt a paksi áramtermlés fele, az okokról előzetesen nem jelent meg hivatalos tájékoztatás. Ha nem lesz nagyon felhős az ég, akkor a dél körüli idősávban zömmel a napelemekkel termelt áramot fogyasztja az ország. (Utólag a paksi vállalat közleményben tudatta, hogy nem történt üzemzavar.)

Szerző(k): Szabó M. István