energia

05.
25.
20:20

Tartósan magas maradhat az LNG ára

A Woodside Energy Group, Ausztrália vezető független földgáztermelője úgy látja, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) ára néhány évig magas marad, mivel a piac alkalmazkodik az Oroszországot az ukrajnai invázió miatt sújtó szankciókat követő ellátási zavarokhoz - írja a Marine Link.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
18:19

Különadókat vet ki több iparágra a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint több szektor extraprotifot tud beszedni a mostani válságos időben, ennek megfelelően többletadót vár tőlük a kormány.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
25.
13:20

Elképesztő drágulás történt a földeken

A mezőgazdasági termelői árak 2022 első negyedévében 34 százalékkal emelkedtek, elsősorban a növényi termékek 38 százalékos drágulása miatt derül ki a KSH adataiból.

Szerző(k): Domokos László
05.
25.
12:12

MVM-ügyfelek, figyelem: fontos változást jelentettek be

Ősztől az MVM Nextnél csak az új felületeken lehet online ügyet intézni - jelentette be az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Szerző(k): Domokos László
05.
25.
11:45

Változik a benzin nagykerára péntektől

Péntektől csak a benzin ára változik, ezúttal kevesebbet kell majd fizetni érte - derül ki a Holtankoljak.hu friss adataiból.

Szerző(k): Domokos László
05.
25.
11:28

Pofon az oroszoknak: Szlovákia új gázszállítót talált

Szlovákia nem csupán cseppfolyósított gáz (LNG) beszerzésére törekszik, amelyhez Lengyelországon keresztül juthat hozzá, hanem olyan vezetékes gázról is, ami szintén észak felől érkezik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
10:49

Egyet botlott Paks, a napelemek viszont megállíthatatlanul törnek előre

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadta az áprilisi villamosenergia-piaci jelentését, melyből leginkább az olvasható ki, hogy mi mindent nem érzékelünk a rögzített lakossági tarifáknak köszönhetően.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
24.
20:34

Embargó helyett importvámot javasol az osztrák Wifo

Embargó helyett az orosz olajra importvám kivetését részesítené előnyben a Wifo osztrák gazdaságkutató intézet kedden publikált elemzésében. Az év végéig fokozatos importkorlátozással járó uniós olajembargó a mennyiségi csökkenést az átmeneti időszakban az emelkedő olajárakkal ellensúlyozná, ami viszont stabilizálná Oroszország bevételeit - idézi az elemzést az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
18:33

Itt a vége: a finn atomerőmű építésnek még az engedélykérelmét is visszavonták

Csak egy torzó marad az észak-finnországi félszigeten: kudarccal végződött a Hankihivi-1 atomerőmű építési projektje, miután a beruházó cég a 2013 óta tartó engedélyezési folyamatnak nem ért a végére. Már nem is fog, mivel ma hivatalosan visszavonták az engedélykérelmet.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
24.
18:22

A lengyelek Norvégiának is keményen üzentek az energiaszállítások miatt

A lengyel miniszterelnök szerint Norvégiának meg kellene osztania azt a „gigantikus” olaj- és gázipari nyereségét, amelyet az oroszok ukrajnai háborúja óta bezsebel az energiahordozók árának elszállásával. Meg is mondta, hogy kinek kellene adni ezt az összeget. Norvégia reagált: a norvég gazdaságot és fogyasztókat is érintik a magasra szökő energiaárak, és visszaestek az olajalap bevételei.

Szerző(k): Szabó M. István