energiahivatal

06.
14.
17:19

Energiahivatal: bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége

Bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezzel csökken az eljárások időtartama és rugalmasabbá válik a fogyasztói igények kiszolgálása a villamosenergia- és a földgázszolgáltatás területén - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
13:04

Nem gáz, hogy sok gáz maradt a tározókban

Az energiahivatal közlése szerint márciusban jelentős mennyiségi többletek maradtak a gáztárolókban.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
30.
14:25

Május 1-jétől változik a gumiabroncsok jelölése

Május 1-jétől megújulnak a gumiabroncsok energiacímkéi - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-nek küldött közleményben.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
04.
11:29

Hazabeszél az energiahivatal régi-új vezetője

Első nagyinterjúját adta Horváth Péter, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) elnöke azt követően, hogy tavaly - nem kis meglepetésre - a miniszterelnök újra kinevezte őt a hivatal élére. A régi-új elnök szerint a rezsicsökkentés kiállta az idők próbáját.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
10.
10:44

Üzenetet kaptak, akik gázzal fűtenek

Biztosított a hazai földgázellátás, a következő hideg napok alatt sem valószínűsíthető olyan helyzet, ami az ellátásbiztonságot veszélyeztetné.

Szerző(k): Csernátony Csaba
11.
02.
14:46

Az energiahivatal tényként közli: borul a szaldós napelem-elszámolás

Fél év alatt 20 százalékkal többen - és nagyjából ennyivel több napelemet telepítettek a háztetőkre, így ma már nagyobb a "háztáji" termelőkapacitás, mint amire egy-egy paksi reaktorblokk képes.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
15.
18:03

Új támogatást osztanak a megújuló energiából termelt áramra

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) második alkalommal hirdette meg a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia támogatására a pályázati kiírást, a METÁR-tenderre az ajánlatokat szeptember 15-től október 15-ig lehet beadni - közölte a hatóság az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
13.
07:08

Energiahivatal: Orbán Viktor péntek este bedobta a gyeplőt a lovak közé

Noha egy hónapja még úgy tűnt: semmi akadálya, hogy az energiahivatal elnöke automatikusan meghosszabbíthassa lejáró mandátumát, Dorkota Lajos alól most mégis kirúgták a széket. Nehéz volna másként értelmezni, hogy utódja az a Horváth Péter lett, akit anno Dorkota váltott - miután Horváth szakmailag zátonyra futtatta a hivatalt.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
27.
10:55

Élesedett a támogatásért folyó verseny: beszakadtak az árak

Meglepően nagy mértékű, 24-33 százalékos áresést rögzített az energiahivatal által kiírt első - úgynevezett - METÁR tender -, miután a kis-, és a nagyerőműves beruházók is jóval a meghirdetett támogatási átszint alatt vállalták új megújuló energiás termelőkapacitások 3 éven belüli felépítését.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
17.
10:52

Másfélszeresére gyorsult a háztáji napelemes rendszerek növekedése Magyarországon

Több mint hat olyan nagy napelemes erőmű méretével nőtt a háztetőkre telepített áramtermelő kapacitás tavaly, mint amivel az MVM, Paks, a MET vagy Mészáros Lőrinc cége a hírekbe került. Minél több az ilyen napelemes rendszer, annál nagyobb a fogyasztók energiafüggetlensége.

Szerző(k): Szabó M. István