energiaklub

07.
31.
07:08

Széllel szemben: Magyarország teljesen leszakadt Európától

Miközben lassan három éve jogszabály tiltja Magyarországon új szélerőművek építését, Európában a 2010-ig megépített kapacitásunk majd' tízszeresét kapcsolják az áramhálózatára - félévenként.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
27.
07:08

"Az nem mindegy, hogy erről a vonatról is lemaradunk-e"

Új formáció jött létre: a V4-országok és Ausztria zöldenergiával foglalkozó szakmai szervezetei és kutatóközpontjai egyetlen nagy platformba tömörültek. Ennek kapcsán kérdeztük Ámon Adát, a berlini E3G főmunkatársát.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
19.
08:23

Évek óta trícium szivárog a földbe Budapesttől 50 kilométerre

A püspökszilágyi atomtemetőben sok mindent leginkább bemondásra kell elhinni, miközben az ott elhelyezett, nem teljeskörűen dokumentált sugárszennyezett anyagok védőcsomagolása néhol már kiszakadt, elrepedt. Kommandózott a Paksi Riot.

Szerző(k): Szabó M. István
11.
05.
13:00

Paks 2: Irány Strasbourg

A strasbourgi bírósághoz fordul Paks II környezetvédelmi engedélye miatt az Energiaklub - mondta Fülöp Orsolya, a szervezet szakmai igazgatója a 444.hu-nak.

Szerző(k): Szász Péter
03.
31.
16:14

Teljes volt a titkolózás Paks 2 engedélyezése körül?

Az Országos Atomenergia Hivatal kiadta az MVM Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. részére a telephely-engedélyt. Az Energiaklub megítélése szerint az engedélyezési eljárás végig egy fekete doboz volt: a hatósági döntéshozatali folyamat nem volt átlátható, és nem készültek független ellenőrző vizsgálatok.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
06.
18:26

Paks 2: most jön az Európai Bíróság?

Az Európai Bizottság határozata szerint is csak állami támogatással valósítható meg a tervezett paksi atomerőmű-beruházás, ami azt jelenti, hogy a közel 4000 milliárd forintos beruházási költségeken felül további száz, vagy akár ezer milliárdokat kell majd Paks 2-re áldozni a központi költségvetésből - hívja fel a figyelmet az Energiaklub.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
12.
10:59

Beláthatatlan következményei lehetnek a kormány újabb törvénymódosításának

Komoly kockázatokat jelent a magyar lakosság számára az atomtörvény módosítása, amelyet tavaly decemberben szavazott meg a parlament - figyelmeztet az Energiaklub. Az új magyar nukleáris szabályozás a civilek szervezetek szerint sérti a nemzetközi egyezményeket.

Szerző(k): Napi.hu
10.
18.
10:07

Felelőtlenség volt kiadni Paks 2 környezetvédelmi engedélyét

Az Energiaklub és a Greenpeace fellebbezést nyújtott be Paks 2 környezetvédelmi engedélye ellen. A kiadott engedély alapjául szolgáló környezeti hatástanulmány ugyanis több ponton hiányos. Nem ad választ arra, mi történne súlyos baleset esetén, hol tárolnák véglegesen a kiégett fűtőelemeket, illetve hogyan hatna az erőmű hőterhelése a Duna élővilágára - hívja fel a figyelmet közleményben az Energiaklub.

Szerző(k): Napi.hu
10.
14.
08:24

Megint vegzálják az Energiaklubot a hatóságok

Bejelentés nélküli házkutatást folytatott csütörtökön a civilszervezetnél az adóhatóság. Elvitték az egyik nemzetközi támogatású projekt iratait, szerződéseit és más, a programmal kapcsolatos iratokat arra hivatkozva, de azt nem közölték, hogy az eljárás tárgya és célja számunkra micsoda.

Szerző(k): Napi.hu
09.
30.
09:49

Megtámadják Paks 2 engedélyét

Szeptember 29-én kiadta a tervezett Paks II projekt környezeti engedélyét a Baranya Megyei Kormányhivatal. Az Energiaklub a Greenpeace Magyarországgal közösen megfellebbezi a döntést.

Szerző(k): Napi.hu