energiatárolás

04.
21.
09:51

Szív, sűrít és fúj, de nem kipufog: épülhet az óriási levegőkompressziós energiatároló

Jelentős méretű állami támogatást kapott Kanadában a Hydrostor új projektje, az 500 MW teljesítményre képes, fejlett technológiójú, sűrített levegős energiatároló rendszer 2024-re kész is lehet.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
07:08

Felkészültek a svédek az ezeréves ugrásra

A megújuló energia után, akár már holnap zöld lesz a hidrogén, de egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz is, hogy a vasból és acélból is legyen zöld. Nem a színe, hanem az eredete és az előállítása lesz a tradicionális gyártásúnál sokkal-sokkal környezetkímélőbb. És ha ez a mutatvány a svédeknek sikerül, ezzel tizedével lejjebb húzzák az egész ország szén-dioxid-kibocsátását is.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
13:25

Az okosbojler olcsóbb és praktikusabb mint az akkumulátor

Nem kell a drága akku, elég egy alaposan továbbfejlesztett, és rendszerben is működni képes vízmelegítő, és a háztáji erőmű jobban szolgálhatja a család fogyasztási igényeit - ígéri egy francia cég fejlesztése.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
01.
16:47

400 milliót ad a kormány a MET-nek algoritmusokra

A mintegy 1,6 milliárd forintos projekt negyedét, majdnem 400 millió forintot támogatásként adja a kormány ahhoz a kutatáshoz, amivel a hazai időjárásfüggő zöld energiatermelés ingadozásainak kiegyenlítését vizsgálják.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
28.
14:35

Évekkel korábban bezárják a kontinens legmocskosabb erőművét

Melbourne közelében található Victoria állam egyik legrégebbi energiatelepe, ami ma egyben a legszenyezőbb szénerőművet is jelenti. De már nem sokáig, mert a tulajdonosok az eredetileg vállaltnál hamarabbi időpontot jelöltek ki a "deadline"-ra, és már inkább egy nagyszabású, új technológiájú beruházást erőltetnek. És ezzel nincsenek egyedül az országban.

Szerző(k): Szabó M. István