energiatárolás

12.
04.
11:16

Máris van megoldás a boruló napelemes szaldós elszámolásra

Fél óra alatt összeszerelhető átfogó megoldást (all in one) dobott a lakossági napelemes piacra a SolaX Power. Az invertert és az energiatárolót is magában foglaló berendezés tényleg az 1x1 szintre viszi le a háztáji energiaforradalom értelmezhetőségét.

Szerző(k): Szabó M. István
12.
01.
14:38

Téli időszak: bejelentést tett az Energiahivatal

A fogyasztók ellátása a fűtési időszakban biztosított, a hétfői adatok szerint több mint 6 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre, és a villamosenergia-, valamint a távhőszektor is felkészült a hidegebb hónapokra az ellátásbiztonság fenntartása érdekében - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
01.
10:15

Megadták a jelet: épülhet Európa gigaakkuja

Jóváhagyták a kontinens legnagyobb akkutelep-projektjét egy London melletti logisztikai parkban. A mintegy 80 milliárd forint értékű beruházás 2024-re készülhet el, azonban ez csak az első ütem.

Szerző(k): Szabó M. István
11.
09.
10:18

Energiatárolás: tiszta levegős technológia ütheti ki a zöld hidrogént

Kriogén technológiájú energiatárolót építenek az Egyesült Királyságban; kapásból Európa legnagyobb kapacitású rendszerét, amely egyhuzamban akár négy hétig is képes lesz áramot szolgáltatni egyetlen "kisütéssel". És voltaképpen nem kell hozzá más, csak hűthető levegő.

Szerző(k): Szabó M. István
11.
08.
19:10

A világ legnagyobb akkumulátorára bízzák az államok közötti áramkimaradások felszámolását

Az ausztráliai Victoria államban épülhet meg 2021 novemberére az a lítium-ionos akkumulátor állomás, amitől egy csapásra a teljes dél-ausztrál hálózat stabilizálódását várják. Természetesen ebbe is belelóg Elon Musk keze.

Szerző(k): Szabó M. István
11.
03.
13:00

Van, aki nem kotlik tovább a magas villanyszámlán

Olykor eddig is furcsa helynek tűnt Európából nézve Ausztrália, de a baromfiudvarnak épített full extrás napelemes, Tesla akkumulátoros, önellátó rendszer ötlete még így is meghökkentő. Pedig éppen ezzel kényezteti Dél-Ausztrália legnagyobb csirkefarmja a lakóit.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
25.
15:43

Tömeggyártás küszöbén a háztartási méretű zöld hidrogén berendezés

Jól lehet, csak ez év elején tette le a voksot a német - és az európai - gazdaság a vízbontási technológiával előállított hidrogéngyártás, mint megújuló energia tárolási koncepció mellett, Münsterből az a hír jött, hogy ehhez a háztartási méretű berendezés máris készen áll a piac "szőnyegbombázására".

Szerző(k): Szabó M. István
10.
21.
09:30

Elektromos töltőket is árul, telepít és üzemeltet mostantól az ALTEO

Elektromos mobilitási üzletágat indít a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ALTEO, tovább bővítve ezzel fenntarthatóságra fókuszáló szolgáltatásainak és ügyfeleinek körét.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
20.
07:08

Borítják az egész napelemes elszámolást

A szakminisztérium egy átlagosnak tűnő péntek délelőtti sajtóközleményének utolsó bekezdéseiben hintette el, hogy a lakossági napelemes rendszerek terjedését alapvetően meghatározó eddigi elszámolási rendszert kikukázza. Az éles irányváltásnak nem a hivatkozott uniós elvárás az elsődleges oka, ám a váltás várható következményeit ezért is érdemes sorra venni.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
16.
15:57

Az energiatárolás hódítása elől el kell takarítani az akadályokat

A villamosenergia szektorban zajló, egyre dinamikusabb átalakulási folyamatban az energiatároló rendszerek és a mikrogridek válnak főszereplőkké, de a szabályozás egyelőre "hűti a kedélyeket". A gázüzemű erőművek viszont még sokáig velünk maradhatnak - derült ki a Napi.hu és a Lounge Communication közös szervezésű konferenciájának második blokkjában.

Szerző(k): Szabó M. István