engedély

05.
16.
19:24

Rossz hírt kaptak a Sinopharmmal és a Szputnyikkal oltottak

Csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinával oltottak kaphatják meg az osztrák Zöld Kártyát, amivel lehet majd látogatni az éttermeket, szálláshelyeket, strandokat és sok más közösségi teret Ausztriában - írja a sozialministerium.at, és a Kleine Zeitung közlése alapján a 444.hu. Magyarországon a 4,6 millió oltottból legalább kétmillióan kaptak EMA-engedéllyel nem rendelkező oltóanyagot, Sinopharmot és Szputnyikot.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
07:08

A finn párhuzam most is passzol Paks II-re, csak nem úgy, ahogy a kormány remélte

A finn Hanhikivi 1 atomerőművet az oroszok építenék, ugyanúgy mint Pakson. Időben, méretben, típusban van hasonlóság, erre korábban a magyar kormányfő is felhívta a figyelmet, de a két projekt közti párhuzam most éppen ahhoz adhat értelmezési mezőt, hogy miért kellett Fichtinger Gyulának, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetőjének hirtelen távoznia.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
18:53

A WHO engedélyezte a Sinopharm veszélyhelyzeti alkalmazását

Engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kínai Sinopharm oltóanyag vészhelyzeti használatát a 18 éven felülieknek - adta hírül az Index.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
10:43

Gyerekek oltására kaphat meg egy engedélyt a Pfizer

Egy szövetségi tisztviselő és egy, a folyamatot ismerő személy szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal várhatóan jövő hétre engedélyezi a Pfizer Covid-19-elleni vakcináját a 12 éves és idősebb fiatalok számára, így sokak számára még a tanév kezdete előtt beadható lesz az oltás - írja a Fox News.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
10:30

Brazíliának nem kell a Szputnyik, súlyos mellékhatásoktól tartanak

A brazil egészségügyi hatóság (Anvisa) egyelőre nem hagyta jóvá a Szputnyik V orosz vakcina hazai alkalmazását, ezért az ország nem fog belőle importálni a brazil kormányzók kérése ellenére.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna