engedély

04.
07.
15:07

Kétirányúvá válhat az osztrák gázvezeték

Az Energetikai Hivatal vizsgálja egy kisebb gázszállító kapacitás létrehozásának lehetőségét Ausztria felé.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
04.
12:55

Megvan Paks II. engedélyezésének a szakértője

A TTSA Mérnökiroda Kft. véleményezheti - független szakértőként - a Paks II. atomerőmű terveit, nettó 425 millió forint keretösszegig.

Szerző(k): Németh Géza
04.
02.
19:17

Ekkor jöhet a Szputnyik vakcina uniós engedélye

Nem várható az orosz Szputnyik V vakcina európai uniós engedélyezése június vége előtt – jelentette ki csütörtökön a francia Európa-ügyi államtitkár. Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó, és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója pedig bejelentette az MTI szerint, hogy külföldön előállított orosz Szputnyik V vakcina behozatalával gyorsíthatják fel a lakosság Covid-19 elleni átoltását.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
24.
21:20

Koronavírus: az EU gyorsít a módosított oltóanyagok engedélyezésén

Az Európai Bizottság új, azonnali intézkedést vezet be a koronavírus elleni módosított oltóanyagok engedélyezésének felgyorsítására, ezt követően elegendő lesz kevesebb kiegészítő adatot benyújtani az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az ilyen vakcinák engedélyezéséhez - közölte az uniós végrehajtó testület szerdán az MTI szerint

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
17.
14:42

Megtorpant az amerikai lakáspiac

A vártnál nagyobb mértékben csökkent februárban az előző havi 15 éves csúcsról a kiadott lakásépítési engedélyek száma az Egyesült Államokban, a megkezdett lakásépítések száma pedig hat havi mélypontra csökkent a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
15.
12:30

Leteszi a fegyvert az orosz vakcina előtt az EU

Sajtóértesülések szerint az EU fontolgatja, hogy vásárolna a Szputnyik V koronavírus-vakcinából, amit eddig elutasított. Az orosz gyógyszeripar ezzel nagy sikert érne el és elégtételt kapna a korábbi bírálatokért.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
09.
11:53

Orosz rulett-e az orosz oltás használata?

Oroszország azt követeli az Európai Gyógyszerügynökségtől, hogy nyilvánosan kérjen elnézést egyik vezetőjének kijelentéséért, aki szerint "némileg orosz rulettnek" tekinthető a Szputynik V használata, amíg a készítmény nem kapja meg az európai gyógyszerhatósági engedélyt.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
08.
17:12

Orosz vakcina: az EU-s gyógyszerügynökségnél még nagyon nem tanácsolják az engedélyezést

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezetője arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy tartózkodjanak az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag engedélyeztetésétől, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatékonyságát - írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
04.
12:10

Közmeghallgatás indult Paks II-ről

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) március 18-ig elektronikus közmeghallgatást tart az új magyar atomerőmű építésének engedélyezési eljárása ügyében, a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára - a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
04.
11:00

Koronavírus: az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte az orosz vakcina értékelését

Megkezdte az orosz Szputnyik V vakcina folyamatos értékelését (rolling review) az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) - közölte csütörtökön az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Szerző(k): Domokos László