ensz

05.
26.
13:56

Már több mint hétmillióan menekültek el Ukrajnából

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint Lengyelországban több mint 3,5 millió ukrán menekült tartózkodik, de a számuk már Magyarországon is meghaladta a 650 ezret.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
24.
13:34

UNICEF: a gazdag országok jelentenek veszélyt világszerte a gyermekekre

A legtöbb gazdag ország egészségtelen, veszélyes és ártalmas környezetet teremt a gyermekek számára világszerte - áll az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) egy új, kedden közzétett jelentésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
10:59

ENSZ: nyílt hadüzenet a fekete-tengeri kikötők orosz blokádja

Moszkva csak akkor hajlandó feloldani a fekete-tengeri ukrán kikötők blokádját, ha a Nyugat is visszavonja az Oroszországot sújtó szankciókat. Mariupoltól Odesszáig több millió tonna búza, kukorica és napraforgómag rekedt a raktárakban. Ha rövidesen nem rakják hajókra az árut, komoly élelmiszerhiány léphet fel számos országban, főként az afrikai kontinensen - figyelmeztet az ENSZ.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
16:48

Pozitív változás a magyarok szemléletében: egyre kevesebb a klímaszkeptikusok száma

Visszaesett a klímaszkeptikusok száma Kelet-Közép Európában: tízből hatan hajlandók változtatni vásárlási szokásaikon a környezet megóvása érdekében, Magyarországon ez az arány már 55 százalék.

Szerző(k): Tér Diána
05.
13.
10:04

Ijesztő meteorológiai előrejelzéssel állt elő az ENSZ

Fifti-fifti: ennyi az esélye annak, hogy a következő 5 évben a globális átlaghőmérséklet legalább egy évben átlépje az iparosodás előtti szinthez képest mért 1,5 Celsius-fokos növekedési küszöbértéket - idézi az ENSZ jelentését a Science Alert.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
06:01

Átlépte a hatmilliót a háború miatt Ukrajnát elhagyók száma

Meghaladta a hatmilliót azoknak a száma, akik elmenekültek Ukrajnából az orosz invázió elől. Ez Európa legsúlyosabb menekültválsága a második világháború vége óta – közölte az ENSZ menekültügyi szervezete.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
08:50

Jóval több áldozata lehet a háborúnak, mint amit a hivatalos számok mutatnak

Valószínűleg több ezerrel haladja meg a civil áldozatok száma Ukrajnában a hivatalos 3381 főnyi áldozatot - figyelmeztetett az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő missziója. A háborúban megsebesültek száma is meghaladja a háromezret, és a szám folyamatosan növekszik.

Szerző(k): Domokos László
05.
02.
07:08

Gyakorlatilag az éhes emberektől vesznek el ételt, hogy az éhezőket etessék

A két hónapja tartó orosz-ukrán háború nemcsak a régióban, hanem globálisan is hatással van az országok gazdaságára. A katonai konfliktus miatt visszaeső mezőgazdasági exportok miatt elsősorban a szegényebb és amúgy is élelmiszerhiánnyal küzdő afrikai országok fognak nehéz helyzetbe kerülni, több helyen komoly éhínségre lehet számítani.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
01.
20:43

Japán és Vietnam is ellenzi a katonák bevetését Ukrajnában

Japán és Vietnám egyetért abban, hogy tiszteletben kell tartani a nemzetközi jog előírásait és elutasítja a katonai erő használatát Ukrajnában - jelentette ki vasárnap Kisida Fumio japán miniszterelnök a vietnámi hivatali partnerével, Pham Minh Chinhhel folytatott megbeszélését követően.

Szerző(k): Napi.hu
05.
01.
15:27

Angelina Jolie is a háború sújtotta Ukrajnába látogatott, de légiriadó miatt menekülnie kellett

Angelina Jolie hollywoodi színésznő szombaton az ukrajnai Lviv városába látogatott, ahol az állomáson találkozott az Oroszországgal vívott háború miatt elmenekülő emberekkel, majd később távozott, miután megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Szerző(k): Szabó Dániel