eredmény

05.
05.
16:42

Elszállt a General Motors negyedéves nyeresége

Az elemzők által vártnál nagyobb, a tavalyi első negyedévhez képest több mint tízszeres nyereségnövekedésről jelentett szerdán a General Motors (GM), részben az Egyesült Államokban tapasztalt keresletnövekedés hatására és amiatt, hogy sikerült árat emelnie.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
14:43

Javított az éves előrejelzésén a Pfizer

Javította éves bevételi és nyereség-előrejelzését a Pfizer amerikai gyógyszergyártó, mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra is hatalmas a kereslet a BioNTech német biotechnológiai vállalattal közösen fejlesztett vakcinája iránt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
06:42

Sinopharm-oltás: erős kétségeket fogalmazott meg a WHO

Megjelent az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése a kínai Sinopharm-vakcinákról. A jó hír az, hogy a készítményt hatásosnak tartják a SARS-CoV-2. vírussal szemben, a rossz hír viszont az, hogy nem találják elegendőnek a bizonyítékokat, hogy a készítmény hatásos lenne a súlyos covidos megbetegedések ellen, ahogy azt sem érzik megalapozottnak, hogy az időseknél megfelelő immunválaszt vált ki. Bizonytalanok abban is, hogy elég a két dózis. Viszont önmagában ez jelentheti azt is, hogy további kutatásokra van szükség.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
30.
23:42

Nem fizet osztalékot az Opus

Nem fizet osztalékot az Opus Global Nyrt., a több mint 6,966 milliárd forintos adózott eredmény a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóság döntése alapján eredménytartalékba kerül - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett beszámolóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
09:37

Hízik a banki profit: nagyot kaszált az Erste

Az Erste csoport nettó nyeresége a másfélszerese lett a tavalyinak. A háttérben a kockázati költségek csökkenése és a díjbevétel bővülése áll.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
15:16

Újra szárnyal az Airbius

Enyhén csökkenő bevételek mellett nyereséget termelt az Airbus a március 31-ével zárult első negyedévben.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
25.
12:56

Hatásosak az itthon használt vakcinák, de nagyon mást mutatnak a magyar adatok, mint a szerbek

A szerbiai egészségügyi hatóságok és a magyar kormány is közzétett adatokat arról, hogy melyik vakcina mennyire hat a koronavírussal szemben. Biztató, hogy minden vakcina megfelelő védelmet nyújt a második oltás után, de a két ország adatai között jelentősebb eltérések mutatkoznak azt illetően, hogy a Pfizer, a Sinopharm, a Szputnyik és az AstraZeneca készítményei milyen hatékonyak. Ott szinte az ellenkezőjét tapasztalták, mint itthon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
14:16

Megvan, hogy kik pályáztak a meghiúsult HÉV-tenderen

A Stadler lengyel és svájci cége együtt, az olasz Alstom pedig egyedül tett ajánlatot a meghiúsult HÉV tenderen.

Szerző(k): Németh Géza
04.
19.
20:55

Nem fizet osztalékot az Appeninn Nyrt.

Nem fizet osztalékot az Appeninn Nyrt., a cég a teljes 2020-as 812,906 millió forint adózott eredményét az eredménytartalékba helyezi - erről döntött a cég hétfői közgyűlése.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
18:45

Váratlan számokat közölt a legendás motorkerékpár-gyártó

Emelkedő bevételek mellett csaknem négyszerésére emelkedett a Harley-Davidson amerikai motorkerékpár-gyártó vállalat nyeresége az első negyedévben.

Szerző(k): Szepesi Anita