euró

05.
13.
15:24

Az AstraZeneca újabb "mellékhatása", romló bizalom

Nem maradt hatás nélküli az európaiakra, hogy az AstraZeneca koronavírus-oltásának felhasználását több európai uniós tagállam is felfüggesztette. Ami azt illeti, elég riasztó az ügy újabb "mellékhatása".

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
08:00

Pórázt raknának a techóriásokra, de még definíció sincs rájuk

A világ több országa, köztük Magyarország, de még az Európai Unió is tervezi, hogy szigorúbb szabályozást vezet be a közösségi média működésére. Eltérő szempontok alapján vezetnének be új eszközöket a Facebookkal, a Google-lel és társaikkal szemben, de közös pont, hogy nehéz törvényi meghatározást kidolgozni ezekre a platformokra. Gazdasági szabályozás, véleménynyilvánítás és álhírek - többek között ezekről a témákról beszélgettünk Sorbán Kingával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének munkatársával.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
07:38

Hajszálnyit erősödött a forint csütörtök reggel

Erősödött a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon csütörtök reggel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
21:37

A kormány 2500 milliárdot szeretne az uniós mentőcsomagból

Az Európai Bizottság megkapta a helyreállítási alap igénybevételére vonatkozó hivatalos magyar tervet, Magyarország 7,2 milliárd euró (mintegy 2500 milliárd forint) összegű vissza nem térítendő támogatást igényel stratégiai fejlesztési projektekre az uniós eszközből a következő hat évre.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
21:16

Az EU betiltaná az Indiából való beutazást

Az Európai Bizottság azt javasolta az uniós tagállamoknak, hogy tegyenek összehangolt intézkedéseket az Indiából Európába történő, nem feltétlenül szükséges utazások ideiglenes korlátozására a koronavírus indiai változata terjedésének visszaszorítása érdekében.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
19:35

Vegyes napja volt a forintnak

Erősödött a forint szerdán az euróval és a svájci frankkal szemben. A nemzetközi piacokon erősödésnek indult dollár ellenében azonban veszített az árfolyamából.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
17:37

Nagy győzelmet aratott Európában az Amazon

Az Európai Bíróság elutasította az Európai Bizottság 2017-es döntését, miszerint az Amazon óriásvállalatnak nyújtott luxemburgi adókedvezmények tiltott állami támogatásnak minősülnek, így nem fogadta el a testület kérvényét arra vonatkozólag sem, hogy az amerikai cég 250 millió dollárt fizessen vissza a nagyhercegségnek.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
15:02

Jó hírek jöttek az EU-ról és Magyarországról

Jelentősen javultak az Európai Unió és az euróövezet növekedési kilátásai az Európai Bizottság (EB) tavaszi gazdasági előrejelzése szerint a februárban közölt, téli prognózishoz képest; noha a növekedés üteme tagállamonként eltérő lesz, 2022 végére a gazdasági teljesítmény visszatérhet a koronavírus-járvány okozta válság előtti szintre - írja az MTI. A Bizottság Magyarország várakozásain is jelentősen javított.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
08:08

Egy év alatt tizedével csökkent az EU szén-dioxid-kibocsátása, de Magyarország csak a lista végén kullog

Miközben Spanyolországnak sikerült 16 százalékos csökkenést produkálnia, és az uniós karbonszennyezés negyedét produkáló németeknél is majdnem 9 százalékos volt a mínusz, Magyarországon ennek is csak a töredékét mérték.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
12.
07:36

Forint: olcsóbb euró, drágább dollár

Szerző(k): Csernátony Csaba