európai_unió

04.
17.
14:55

Magyarország elégtelent kapott

Az Európa Tanács korrupcióellenes szakmai testülete (GRECO) az elmúlt években összesen 18 ajánlást tett Magyarországnak a korrupció megelőzésére a parlamenti képviselők, a bírák és ügyészek körében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
15:15

Koronavírus: Brüsszel a belga jog alapján perelheti be az AstraZenecát

Az AstraZeneca és az Európai Unió közötti konfliktus egyik oka a korábbi megállapodásuk értelmezéséből fakadó eltérés - vélik a Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda szakértői.

Szerző(k): Domokos László
04.
14.
18:55

Továbbra is Szerbia Európa piszkos szenesembere

Miközben az Európai Unióban tavaly több mint ötödével csökkent a szenes erőművek termelése, Szerbia és Boszina-Hercegovina továbba is befűtött, és még többet füstölgött. Új jelenség viszont a Balkánon a negatív áramár; még szokni kell a meglétét. Többek közt ez olvasható ki a legfrissebb kontinentális energiamérlegből.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
09.
15:44

AstraZeneca: az EU szerint nem kell felfüggeszteni, a franciák mégsem adják be 55 év alatt az oltást

Nem adják be az AstraZeneca-vakcina második adagját az 55 év alattiaknak Franciaországban. Az európai uniós szóvivő ugyanakkor ma azt közölte, hogy nem indokolt az oltás alkalmazásának felfüggesztése, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai véleményében ugyanis ismételten megerősítette: az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
06.
11:23

Ez Orbán fricskája Macronnak? Egy Habsburgot küldött Párizsba

Márciusban kezdte meg munkáját Magyarország franciaországi nagyköveteként Habsburg György, az utolsó magyar király unokája, akivel a Le Figaro, az egyik legrangosabb jobbközép irányultságú francia lap készített interjút. A cikk kommentelőinek egy része felzúdult a kinevezésen, mivel "egy Habsburgot" küldtek Párizsba - hívja fel a figyelmet Euronews.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
05.
16:18

Merkel lepattant Macronról, de neki van vesztenivalója a választásokon

Nagyon úgy tűnik, hogy Emmanuel Macron újraválasztása Franciaország elnökévé 2022 májusában azon múlik, hogy a nép hogyan értékeli az államfő teljesítményét a járvány és a gazdasági válság kezelésében. Macron magabiztos, úgy gondolja, menni fog a dolog, ám meccs nincs lefutva.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
04.
18:15

Angela Merkel váratlan magasságokba emelkedett

Angela Merkel német kancellár - a közte és a német tartományok vezetői közti konfliktusban - önkéntelenül az államszervezés egyik alapkérdését kezdte feszegetni, miután centralizációs törekvése kemény ellenállásra talált kollégái körében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
04.
15:45

Fontos dolog derült ki az EU-csatlakozásról

Az EU nem garancia, hanem lehetőség. Egy új tanulmánykötet körbejárja, hogy Európa keleti térségében milyen mértékben és milyen csatornákon keresztül hatott a felzárkózásra az uniós tagság, ahogy az esetleges buktatókat is, amelyek megtörhetik a felzárkózás dinamikáját.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
03.
16:29

Véget ért a nagy kaland, hazaindulnak a bevándorlók

Egy majdnem húsz éve tartó trend fordult meg azzal, hogy az Egyesült Királyságból immáron többen vándorolnak ki, mint ahányan bevándorolnak. Sok Kelet-Közép-Európából érkezett, hosszabb-rövidebb ideig Angliában vendégmunkásként dolgozó vagy ott élő tér vissza hazájába. Kérdés, ki fog mosogatni a brit kocsmákban, mert a helyieknek nem tetszik ez a munka.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
03.
08:08

Most tehette be a kaput a drágulás a magyaroknál

Úgy tűnik, a cigaretta ára elérte azt a szintet, ami már lépésre készteti a magyarokat. Az utóbbi két jövedékiadó-emelés 200-250 forinttal is növelhette egy doboz cigaretta árát, ráadásul a drágulás hirtelen jött, nem fokozatosan, mint az elmúlt években. A Pulzus és a Napi felmérésében megkérdezett dohányosok 23 százaléka válaszolta azt, hogy az 1700-1800 forintos ár túl magas, le fogja tenni a cigarettát.

Szerző(k): Szász Péter