európai_unió

04.
04.
18:15

Angela Merkel váratlan magasságokba emelkedett

Angela Merkel német kancellár - a közte és a német tartományok vezetői közti konfliktusban - önkéntelenül az államszervezés egyik alapkérdését kezdte feszegetni, miután centralizációs törekvése kemény ellenállásra talált kollégái körében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
04.
15:45

Fontos dolog derült ki az EU-csatlakozásról

Az EU nem garancia, hanem lehetőség. Egy új tanulmánykötet körbejárja, hogy Európa keleti térségében milyen mértékben és milyen csatornákon keresztül hatott a felzárkózásra az uniós tagság, ahogy az esetleges buktatókat is, amelyek megtörhetik a felzárkózás dinamikáját.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
03.
16:29

Véget ért a nagy kaland, hazaindulnak a bevándorlók

Egy majdnem húsz éve tartó trend fordult meg azzal, hogy az Egyesült Királyságból immáron többen vándorolnak ki, mint ahányan bevándorolnak. Sok Kelet-Közép-Európából érkezett, hosszabb-rövidebb ideig Angliában vendégmunkásként dolgozó vagy ott élő tér vissza hazájába. Kérdés, ki fog mosogatni a brit kocsmákban, mert a helyieknek nem tetszik ez a munka.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
03.
08:08

Most tehette be a kaput a drágulás a magyaroknál

Úgy tűnik, a cigaretta ára elérte azt a szintet, ami már lépésre készteti a magyarokat. Az utóbbi két jövedékiadó-emelés 200-250 forinttal is növelhette egy doboz cigaretta árát, ráadásul a drágulás hirtelen jött, nem fokozatosan, mint az elmúlt években. A Pulzus és a Napi felmérésében megkérdezett dohányosok 23 százaléka válaszolta azt, hogy az 1700-1800 forintos ár túl magas, le fogja tenni a cigarettát.

Szerző(k): Szász Péter
03.
26.
00:25

EU-csúcs - gyorsítják a koronavírus elleni vakcinák gyártását

Az Európai Unió a legfontosabb feladatának tekinti, hogy gyorsítsa a koronavírus elleni vakcinák gyártását Európában, és javítsa az oltóanyagok tagországok közötti elosztását - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek kétnapos csúcstalálkozójának első munkanapja utáni sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
25.
20:11

Ismét egyeztettek a fővárosban elköltendő uniós forrásokról

Ötpontos megállapodás született a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülésén a kormány és a főváros között, ezek között szerepel, hogy a kabinet és az önkormányzat egyeztet majd az európai uniós fejlesztési források budapesti felhasználásáról - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
24.
20:20

Koronavírus: ma is ütést váltott egymással Brüsszel és az AstraZeneca

Lapértesülés szerint az AstraZeneca gyógyszergyártó 29 millió adag koronavírus elleni oltást "rejtegetett" egy olaszországi üzemben. A cég szerint a vakcinákat nem "készletezték", azokat minőség-ellenőrzést követően ki fogják szállítani Európába és a Covaxnak, ami a szegényebb országok vakcinaellátását végzi. Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy új kritériumokat vezet be az oltóanyagok unión kívüli exportjára vonatkozóan.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
23.
07:08

Mélyebb az EU vezetési válsága, mint gondolnánk

A koronavírus-járvány elleni küzdelem mögött meghúzódó politikai játszmában az Európai Unió vesztésre áll, a nagyközönség lassú oltási kampányt lát káosszal színezve, ami rávilágít az Európa-párti és európai politikusok vezetési módszerének súlyos gyengeségére.

Szerző(k): Komócsin Sándor