evergrande

01.
09.
10:16

Az adók bevezetésére is kihathat a kínai bedőlés

Elnapolhatják az ingatlanadó bevezetését, miután Peking nehéz helyzetbe került a kínai ingatlanfejlesztő adósságválsága miatt. A pekingi vezetés az ingatlanpiacról induló gazdasági lassulás miatt várhatóan nem terjeszti ki az illetékfizetési kötelezettséget.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
03.
09:58

Szó nélkül felfüggesztette a kereskedést az Evergrande

Felfüggesztette részvényeivel való kereskedést Hongkongban a kínai ingatlanóriás, az Evergrande.

Szerző(k): Tér Diána
12.
28.
08:24

Felpattant a kínai válságcég

A China Evergrande részvényei több mint 8 százalékot ugrottak kedd reggel, miután a bajba jutott ingatlanfejlesztő vállalat közölte, hogy megkezdte az építési projektjei újraindítását. A részlegesen fizetésképtelen társaság történetében ez váratlan fordulat.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
27.
15:10

Elindult a kínai piaci válság, eldőlt, hogy sokáig lesz orosz gáz Magyarországon, kiszáradt a Velencei-tó - a legfontosabb augusztusi hírek

Az Egyesült Államok megkezdte és be is fejezte a kivonulást Afganisztánból, ahol a tálibok napok alatt visszaszerezték a hatalmat. Bár sokan vártak egy menekülthullámra, az egyáltalán nem indult meg. Felszínre jöttek az Evergrande kínai ingatlanfejesztő problémái és kibontakozott egy új tőzsdei válság. Lengyelországban kormányválság lett egy tévé kiebrudalásából. Rekordmelegek gyorsították a Velencei-tó kiszáradását, miközben Magyarország megállapodott a Gazprommal az új gázszerződésről. Matolcsy György erősen kritizálni kezdte a kormány gazdaságpolitikáját. Ezek voltak 2021 augusztusának legfontosabb eseményei.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
18.
14:23

Beütötték az újabb szöget a kínai válságkonglomerátum koporsójába

A China Evergrande Groupot az S&P Global Ratings fizetésképtelenné nyilvánította. Korábban már a Fitch Ratings is meglépte ezt, így a válságcég bedőlése elkerülhetetlennek látszik, ez pedig a kínai ingatlanszektor több másik társaságára is veszélyt jelent.

Szerző(k): Szabó Dániel