evergrande

01.
09.
10:16

Az adók bevezetésére is kihathat a kínai bedőlés

Elnapolhatják az ingatlanadó bevezetését, miután Peking nehéz helyzetbe került a kínai ingatlanfejlesztő adósságválsága miatt. A pekingi vezetés az ingatlanpiacról induló gazdasági lassulás miatt várhatóan nem terjeszti ki az illetékfizetési kötelezettséget.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
03.
09:58

Szó nélkül felfüggesztette a kereskedést az Evergrande

Felfüggesztette részvényeivel való kereskedést Hongkongban a kínai ingatlanóriás, az Evergrande.

Szerző(k): Tér Diána
12.
28.
08:24

Felpattant a kínai válságcég

A China Evergrande részvényei több mint 8 százalékot ugrottak kedd reggel, miután a bajba jutott ingatlanfejlesztő vállalat közölte, hogy megkezdte az építési projektjei újraindítását. A részlegesen fizetésképtelen társaság történetében ez váratlan fordulat.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
27.
15:10

Elindult a kínai piaci válság, eldőlt, hogy sokáig lesz orosz gáz Magyarországon, kiszáradt a Velencei-tó - a legfontosabb augusztusi hírek

Az Egyesült Államok megkezdte és be is fejezte a kivonulást Afganisztánból, ahol a tálibok napok alatt visszaszerezték a hatalmat. Bár sokan vártak egy menekülthullámra, az egyáltalán nem indult meg. Felszínre jöttek az Evergrande kínai ingatlanfejesztő problémái és kibontakozott egy új tőzsdei válság. Lengyelországban kormányválság lett egy tévé kiebrudalásából. Rekordmelegek gyorsították a Velencei-tó kiszáradását, miközben Magyarország megállapodott a Gazprommal az új gázszerződésről. Matolcsy György erősen kritizálni kezdte a kormány gazdaságpolitikáját. Ezek voltak 2021 augusztusának legfontosabb eseményei.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
18.
14:23

Beütötték az újabb szöget a kínai válságkonglomerátum koporsójába

A China Evergrande Groupot az S&P Global Ratings fizetésképtelenné nyilvánította. Korábban már a Fitch Ratings is meglépte ezt, így a válságcég bedőlése elkerülhetetlennek látszik, ez pedig a kínai ingatlanszektor több másik társaságára is veszélyt jelent.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
09.
17:35

Bedőlt a kínai válságcég, élesedik a 300 milliárdos adósságbomba

Hivatalosan is fizetésképtelenné vált a világ legeladósodottabb ingatlanfejlesztője, a kínai Evergrande. A társaság 300 milliárd dollárnyi adóssághegyen ül, és magával ránthatja az egész kínai ingatlanszektort. Egy másik cég már szintén nem teljesítő minősítést kapott a Fitchtől. A kínai kormány várhatóan egyik társaságot sem menti meg.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
06.
11:52

A nap végén robbanhat az ingatlanbomba

Ismét a törlesztési csőd veszélye fenyegeti az eladósodott China Evergrande kínai ingatlanfejlesztőt, miközben a kínai ingatlanpiac likviditási gondjai közepette egy másik kínai fejlesztő már többedszer mulasztotta el adósságai kifizetését.

Szerző(k): Szász Péter
12.
03.
16:16

Átfertőzték Kínát a válságcégek

A Reuters felmérése szerint a kínai ingatlanpiaci visszaesés várhatóan 2022 első felében is folytatódik, a lakásárak és az eladások csökkennek, mivel a szigorú hitelpolitika és a közelgő ingatlanadó visszafogja a keresletet. Az Evergrande és a többi nagy ingatlanfejlesztő fizetőképességi problémái leránthatják az egész kínai gazdaságot.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
27.
08:34

Sikerült az Evergrande-vezérnek 1,2 milliárd részvénytől megszabadulni

Az Evergrande, a világ legeladósodottabb ingatlanfejlesztője, több mint 300 milliárd dollárnyi kötelezettséggel küzd. Most a hongkongi vezető, Hui Ka Yan elnök 1,2 milliárd részvényt adott el a vállalatban 2,23 hongkongi dolláros átlagáron. Meglepő, hogy talált vevőt a válságban lévő, adósságban úszó cég papírjaira.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
24.
08:49

A kínai válságcégek problémái egyre csak mélyülnek

Az Evergrande utáni második legnagyobb adóssághalmot görgető ingatlanfejlesztő, a Kaisa Group is kétségbe esett eszközeladásokkal próbál forrást találni, hogy teljesítse kötvényfizetési kötelezettségeit. Mind a két nagy cég közel jár a fizetésképtelenség tényleges kimondásához, a kínai állam segítségére várnak, de onnan egyelőre nem dobnak mentőövet.

Szerző(k): Szabó Dániel