ey

04.
15.
14:29

Beoltották Ursula von der Leyent

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megkapta az első adag koronavírus elleni vakcinát - írta ki a politikus a Twitter oldalára.

Szerző(k): Szász Péter
03.
31.
10:49

Szigorúbbak lesznek az adóellenőrök

A koronavírus-járvány hatására szigorodó adóellenőrzésekre számít a közeljövőben a vállalatok többsége – derül ki az EY hatvan országban 1265 adó- és pénzügyi vezető bevonásával végzett globális felméréséből.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
26.
16:12

Heten szorgalmazzák az atomenergia figyelembevételét az uniós klímapolitikában

Az Európai Unió hét tagállama, köztük Lengyelország és Magyarország az atomenergia figyelembevételét szorgalmazza az uniós klímapolitikában – adta hírül az MTI a lengyel sajtóban megjelent varsói kormányzati levélre hivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
26.
00:25

EU-csúcs - gyorsítják a koronavírus elleni vakcinák gyártását

Az Európai Unió a legfontosabb feladatának tekinti, hogy gyorsítsa a koronavírus elleni vakcinák gyártását Európában, és javítsa az oltóanyagok tagországok közötti elosztását - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek kétnapos csúcstalálkozójának első munkanapja utáni sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
24.
22:55

Az EU és az Egyesült Államok újrakezdi a párbeszédet Kínáról

Az Európai Unió és az Egyesült Államok újrakezdi a kétoldalú párbeszédet Kínáról, hogy megvitassák és összehangolják megközelítésüket - közölte Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán az Európai Bizottság épületében, ahol az uniós végrehajtó testület vezetőjével találkozott.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
24.
21:05

Blinken: az USA első számú partnerként tekint az EU-ra

Mivel az Egyesült Államok első számú partnereként tekint az Európai Unióra, Antony Blinken európai látogatásának egyik célja, hogy Washington megújítsa szövetségeseivel és partnereivel ápolt kapcsolatait - ezt maga az amerikai külügyminiszter jelentette ki szerdán Brüsszelben, az Európai Bizottság épületében, ahol Ursula von der Leyennel, az uniós végrehajtó testület elnökével találkozott.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
22.
13:04

Új élet kezdődik a pandémia után

A koronavírus tartós hatással lesz a fogyasztói magatartásra, a járványt lecsengését követően ugyan a kereslet élénkülése várhatóan erőteljes lesz, de jelentős eltérések lesznek fogyasztói csoportok és iparágak között - derül ki a McKinsey Global Institute tanulmányából.

Szerző(k): Domokos László