földgáz

04.
20.
12:20

Nőtt a földgázfogyasztás februárban az egy évvel korábbihoz képest

A hidegebb időjárás miatt a februári hazai földgázfogyasztás a szökőnap hatásától megtisztítva 8,3 százalékkal volt magasabb a tavaly februárinál a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) februári földgázpiaci jelentése szerint.

Szerző(k): Szász Péter
04.
15.
14:19

Tüntettek a Mol-székház előtt: ne egy nemzeti parkban fúrjanak!

Tovább folyik a Mol Nyrt. Őrségbe tervezett fúrásai elleni demonstráció, csütörtökön délelőtt az éves közgyűlésre igyekvő igazgatósági tagokat szembesítette a Greenpeace azzal, hogy ki mindenki nem akarja, hogy szénhidrogént keressenek természetvédelmi területen.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
17:17

Száznál több civil szervezet követeli a Moltól, hogy ne menjen az Őrségbe

A Greenpeace által kiadott sajtóközleméyn szerint 109 civil szervezet közös nyilatkozatban szólítja fel a magyar olajcéget, hogy ne folytassa az Őrségi Nemzeti Park védett természeti területére tervezett beruházását.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
15:07

Kétirányúvá válhat az osztrák gázvezeték

Az Energetikai Hivatal vizsgálja egy kisebb gázszállító kapacitás létrehozásának lehetőségét Ausztria felé.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
06.
08:38

Beperelték az amerikai energiaszolgáltatókat az extrém magas áram- és gázszámlák miatt

A februári, texasi nagy áramkimaradás egyik következményeként perre mennek azok a fogyaszók, akiknek az áram-, és földgázszolgáltatás akadozása és szünetelése közben drámai módon megugrott tarifája.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
05.
10:36

Óriásbefektetőt bukhat Mianmar katonai rezsimje

A Posco, Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata távozni készül Mianmarból, ahol tarthatatlannak tartja a jelenleg is zajló erőszakos belviszályt. Bonyolítja a helyzetet, hogy a vállalatnak szerteágazó, és jövedelmező gazdasági összefonódása van a helyi rendszerrel.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
31.
11:34

Románia berobban az európai gázpiacra

Kimozdul a holtpontról a Románia Fekete-tengeri partvidéke mentén lévő gázkitermelési projekt, amivel nagy mennyiségű földgáz jelenhet meg az európai piacon. A másik irányba dőlni fog a pénz a román államkasszába.

Szerző(k): Komócsin Sándor