főváros

06.
24.
18:52

Karácsonyék tízmillió négyzetméternyi napelemmel zöldítenék Budapestet

Tízmillió négyzetméternyi napelemmel szeretné Budapest városvezetése 2030-ra csökkenteni a város károsanyag-kibocsátását és energiafüggőségét - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
17:15

Jó hír a Sinopharmmal oltott időseknek: ingyenes ellenanyag-tesztet kapnak

A kínai vakcina hatékonysága kapcsán felmerült kétségekre és a fővároshoz érkezett megkeresésekre reagálva a fővárosi önkormányzat ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot indít - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester az Azonnali portálnak adott interjúban. A főváros 19 ezer tesztet biztosít a 60 év felettieknek, a tesztelés július 5-től indul - közölte a fővárosi önkormányzat.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
21.
15:08

Elmondták, hogy mi a helyzet a budapesti dugódíjjal

A Pesti Hírlap megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, hogy hol tart a behajtási díj előkészítése; tervezik-e a behajtási díj mellett az útdíj bevezetésének megvizsgálását is, valamint miként kommentálják a Levegő Munkacsoport kezdeményezését.

Szerző(k): Domokos László
06.
14.
19:51

Hétéves csúcsra ugrottak a halotthűtési szolgáltatások Budapesten

Leginkább a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. halotthűtési szolgáltatásainak növekedésén érhető tetten, hogy a fővárosban is járvány volt 2020-ban. A temetések száma ugyanakkor a korábbi éveknek megfelelően emelkedett vagy éppen csökkent attól függően, hogy szórásos vagy koporsós szertartásról van szó. A ravatalozótermekre sokkal kevesebb szükség volt, már csak a járványügyi intézkedések miatt is.

Szerző(k): Szász Péter
06.
14.
15:12

Látványos változás jön a budapesi kukáknál

Kísérleti projektet indít a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Budapest három kerületében 12 ezer fogyasztó bevonásával. Ha sikert hoz, digitális segítséggel megújul a lakossági szemétszállítás.

Szerző(k): Napi.hu
06.
10.
14:26

Két héten keresztül zavaros lehet a csapvíz Csepelen

A Fővárosi Vízművek június 16. és 30. között vízhálózat-felújítási munkálatokat végez Csepelen, ami miatt a forgalmi rend megváltozik és zavaros lehet a csapvíz is.

Szerző(k): Szász Péter
06.
09.
13:50

Nagy változás történt Bécsben

Váltás történt legélhetőbb városok listájának élén: a 2018-2019-es első helyezett Bécs a 12. helyre csúszott vissza, az első pedig Auckland lett.

Szerző(k): Domokos László
06.
03.
18:42

Idén nem jut pénz béremelésre a fővárosi cégeknél

A fővárosi bérszövetséget alkotó szakszervezetek képviselői, valamint a fővárosi önkormányzat nevében Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön aláírták a 2021-2024 közötti időszakra vonatkozó fővárosi bérpolitikai megállapodást - tájékoztatta a fővárosi önkormányzat és a Magyar Szakszervezeti Szövetség az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
06.
02.
17:15

A TEK egy terrorgyanús iszlamista magyarra csapott le

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség tegnap végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Szerző(k): Szepesi Anita