fa

06.
18.
16:09

Tűzgyújtási tilalom lép életbe a kánikula miatt

Szombaton 0:00 órától három megyében tűzgyújtási tilalom lesz érvényben. Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tilos lesz tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
16.
20:31

Sok újításnak örülhetnek a Facebook felhasználói

A Facebook több olyan eszközt is ad a csoportadminisztrátorok kezébe, ami segíthet visszafogni a sértegető, bántó hozzászólásokat, bejegyzéseket a hvg beszámolója szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
16.
10:35

Ha biciklit akar olcsón, eljött a nagy lehetőség

Sokak számára örömteli hír lehet, hogy 2022. január 1-től adómentes lesz a munkáltató által biztosított kerékpár magáncélú használata.

Szerző(k): Domokos László
06.
15.
08:35

Ezért fog nyerni a Fidesz 2022-ben

A falusiak nem értik, hogyan lehetnek olyan hülyék a városiak, hogy az ellenzékre szavaznak ahelyett, hogy a kormánypártot támogatnák, amely annyi jót tett, tesz és fog tenni az emberekkel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
07:06

Most végleg leszámolnának a Facebookkal, a Google-lal és a többiekkel

Komoly törvénycsomaggal mennének neki, ráadásul kétpárti támogatással az amerikai kongresszusban a nagy technológiai cégeknek. Ha átmegy a javaslatcsomag, akkor alaposan megváltozhat a megszokott szolgáltatások képe, és sikerülhet megnyirbálni a Facebook, a Google, az Amazon és az Apple hatalmát.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
14.
11:21

Hatmilliárdnyi áfát csaltak alumíniummal

Hatmilliárdos kárt okozott a költségvetésnek az az alumíniummal kereskedő bűnszervezet, melynek tagjait a közelmúltban fogta el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - adta hírül a hivatal.

Szerző(k): Domokos László
06.
13.
10:50

Változtatott a Telenor az utazáshoz ajánlott mobilinternetes tarifáján

A Telenor megújította a nyaralóba, utazáshoz ajánlott mobilinternetes tarifáját. A mobilrouterrel használható Hipernet Home+ Holiday csomagban csak azokon a napokon kell fizetni a mobiladatért, amikor ténylegesen használjuk a tarifát - adta hírül a mobiltársaság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
11.
15:36

Már csak két hétig pályázhatók a falusi kisboltok megmentését célzó források

A Magyar falu programban még június végéig lehet pályázni a kisboltok megmentését célzó, több tízmilliárd forint támogatásra - erre hívta fel a figyelmet a program idei aktualitásait ismertető és helyi eredményeit bemutató pénteki tájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászágón az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
09.
13:25

Hamarosan nagyon drága lesz Kínából rendelni bármit is

Idén július 1-jével a harmadik országból (azaz az Európai Unión kívülről) érkező minden termék után áfát kell fizetni, függetlenül annak értékétől. De hogyan is néz majd ki ez a gyakorlatban? Milyen változások jönnek az e-kereskedelemben a vám és áfa területén?

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
07.
10:26

Járványban is rekordot döntöttek a kormányközeli építőcégek

Miközben az építőipari termelés tavaly 9,1 százalékkal csökkent, a kormányzati megrendeléseket sorra elnyerő nagy építőcégek kimondottan sikeres évet zártak, a 24.hu összesítése szerint 43 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosaiknak. Rekordokat döntött a Duna Aszfalt, a Mészáros és Mészáros, a Merket Építő és a WHB is.

Szerző(k): Domokos Erika