fbi

11.
29.
12:49

Amikor egy vakcinakutató indított biológiai támadássorozatot: most filmen is megnézheti

Néhány héttel a 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások után újabb sokkoló bűncselekmény-sorozat rázta meg az amerikai közvéleményt: egy ismeretlen elkövető lépfenével fertőzött leveleket küldött áldozatainak, akik közül öten meghaltak, 17-en megbetegedtek. Most a támadássorozatot és az azt követő nyomozást feldolgozó hatrészes filmsorozat készült, amit péntektől vetítenek a NatGeo tévécsatornán.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
18.
06:40

Már az FBI is figyelmeztetést adott ki a Windows 7 miatt

Az FBI arra figyelmeztet, hogy a Windows 7 terméktámogatása lejárt, a rendszerre nem jönnek a biztonsági frissítések; ez pedig az idő múlásával egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelent - írja a PCWorld.

Szerző(k): Szász Péter
08.
06.
12:53

Az FBI figyelmeztetést adott ki a Windows 7 miatt

A Microsoft már elengedte a több mint tíz éve megjelent Windows 7-et, ami azóta támogatás nélkül egyre kevésbé számít biztonságosnak. Sok vállalat viszont még mindig ezt az operációs rendszert használja, ami olyan, mintha céltáblát festenének magukra a kiberbűnözőknek. Az FBI ezért most mindenkit figyelmeztet, hogy a saját érdekében váltson frissebb verzióra.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
23:50

Az FBI véletlenül nyilvánosságra hozta a 2001. szeptember 11-i merényletek vélt szaúdi segítőjének nevét

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) véletlenül nyilvánosságra hozta a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli merényletek vélt szaúd-arábiai kormányzati segítőjének nevét - jelentette több amerikai médium is a Yahoo News kedd esti híradására hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
18.
15:56

Az FBI feltört egy iPhone-t

A szövetségi nyomozóiroda (FBI) Ohioban egy úgynevezett GrayKey eszközzel tört fel egy Apple iPhone 11 Pro Max készüléket. Eddig az Apple vonakodott teljesíteni a hatóságok kéréseit, hogy hozzáférhessenek bűnözők telefonjához és lehet, hogy most már nem is lesz rá szükség - írja a PCWorld.

Szerző(k): Szász Péter
12.
26.
16:13

Lélektani határ alá zuhant a forint, már az FBI jelentett a magyar korrupcióról - ez történt augusztusban

Milliárdokat fizethetett az amerikai hatóságoknak a Microsoft magyarországi korrupciós botránya miatt, beszakadt a forintárfolyam augusztus legvégén. A kormány eközben a nyugdíjasoknak rezsiutalványokat ígért, az Európai Bizottság megválasztása előtt pedig világos lett, hogy a magyar jelölt lesz a gyenge láncszem. Matteo Salvini miatt megbukott az olasz kormánykoalíció. Unalmasan indult, aztán a végére felpörgött 2019 augusztusa.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
20.
19:55

Trump-orosz összejátszás: már Obama emberei kerültek célkeresztbe

Az amerikai igazságügyi minisztérium kiterjeszti a vizsgálatot a 2016-os elnökválasztási kampányban a Trump kampánycsapata és Oroszország közötti összejátszás elméletének eredetére is - jelentette az NBC televízió volt és jelenlegi tisztségviselőkre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
08.
08:46

Arcfelismerő szoftverekkel vizsgálják az amerkai autósokat

Az amerikai állami gépjárműhivatalok (DMV) adatbázisát a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Bevándorlási és Vámügyi Ügynökség (ICE) ellenőrzi arcfelismerő szoftverekkel - írta a The Washington Post.

Szerző(k): Domokos László
05.
08.
07:31

Törvényesen figyelték meg Trumpot még a kampányban

Donald Trump elnökjelöltet bírói felhatalmazás alapján figyelték meg a 2016-os amerikai választások idején, nincs arra bizonyíték, hogy ezt törvényellenesen tették volna - jelentette ki Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) jelenlegi igazgatója egy szenátusi albizottsági meghallgatáson kedden.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
12.
09:19

Trump titokban orosz érdekeket szolgált? - Nyomozott az FBI

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2017 tavaszán nyomozást indított Donald Trump elnök ellen, mert az volt a benyomása, hogy orosz érdekeket szolgál - állította a The New York Times című napilap az internetes oldalán szombat hajnalban.

Szerző(k): Szepesi Anita