fegyver

05.
20.
19:02

Júliusban 15 Gepard tankot küldenek a németek Ukrajnába

Németország védelmi minisztere szerint a harckocsikat arra fogják használni, hogy megvédjék az ukrajnai "kritikus infrastruktúrát" az orosz támadásoktól.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
18.
17:53

Ahogy jelentkeztek a NATO-ba, azonnal fegyvervásárlásba kezdtek a finnek és a svédek

Finnország és Svédország együtt vásárol hordozható lőfegyvereket és páncéltörő fegyvereke - közölte szerdán a finn védelmi minisztérium, miután a két északi ország benyújtotta a nyugati katonai szövetséghez, a NATO-hoz való csatlakozási kérelmét.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
16:11

Putyin titkos lézerfegyvere bevetésével fenyeget

Oroszország szerdán bejelentette, hogy nagy teljesítményű lézerfegyverek új generációját vetette be Ukrajnában drónok felgyújtására. Bár egyelőre nem erősítették meg az ukrán és a nyugati hírszerzések, hogy Moszkva valóban használja titkos fegyvereit a harcokban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
17.
19:51

Ha az EU-n múlik, Ukrajna nem fogy ki a katonai felszerelésekből

Az Európai Unió nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kifogyjon katonai felszerelésekből, fontos, hogy Kijev "megvédhesse magát az orosz agresszióval szemben" - jelentette ki az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben, az EU-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően kedden.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
10:53

Putyin elkönyvelheti az ukrajnai háború egyik súlyos kudarcát

A finn elnök kimondta országa népakaratát és ugyan a pártoknak még nyilatkozniuk kell hivatalos álláspontjukról, innentől hetek kérdése lehet, hogy ténylegesen elinduljon a NATO-hoz való csatlakozási folyamat. A döntésben a legnagyobb szerepet egyértelműen Ukrajna orosz megszállása játszotta, ami egyik pillanatról a másikra fordította át a skandináv országok semlegességi politikáját. Az út gyakorlatilag ezzel kitaposottá vált Finnország előtt, de a svédek döntésére még várni kell.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
11.
18:32

Ukrajna sikerének titka az oroszokkal szemben, most milliárdos üzlet lett

A fegyvergyártó Lockheed Martin azt tervezi, hogy csaknem megduplázza a Javelin rakéták gyártását, a harckocsik ellenkifejlesztett vállról indítható rakétarendszerét, amely segített Ukrajnának az orosz invázió elleni harcban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
10:05

Fegyverrel akartak kirabolni egy pénzváltót Budapesten, vádemelés lett a vége

A vád szerint egy 41 éves férfi tavaly novemberben egy valódinak látszó fegyverrel akart kirabolni egy IX. kerületi pénzváltót. A sértett ellenállásának volt köszönhető, hogy a rablás kísérleti szakban maradt. Az elkövetőt a rendőrök pár napon belül elfogták.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
08:10

Az USA hírszerzése szerint az ukrán-orosz háború még keményebb lehet a következő hónapokban

Az amerikai hírszerzés úgy véli, hogy az ukrajnai háború valószínűleg "kiszámíthatatlanná válik és intenzívebb lehet" a következő hónapokban - mondta kedden Avril Haines, az amerikai Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI)vezetője a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtti meghallgatásán.

Szerző(k): Domokos László
05.
09.
06:20

A kanadai miniszterelnök sem ment üres kézzel Ukrajnába

Vasárnap meglepetésszerű látogatást tett Ukrajnában Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke, aki bejelentette, hogy országa további 50 millió dolláros katonai támogatást nyújt. Új szankciókat is kezdeményeznek orosz személyek és szervezetek ellen Moszkva ukrajnai inváziója miatt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
06:00

A németek segítenek Ukrajnának és Csehországnak is

Németország a körcsere elnevezésű megoldás révén segít Csehországnak pótolni azokat a katonai felszereléseket, amelyeket átad Ukrajnának. A csehek adnak szovjet gyártmányú, az ukrán hadseregben is használt eszközöket, köztük nehézfegyvereket, amelyekért cserébe ők németeket kapnak. Németország segítséget nyújt Csehországnak az orosz kőolaj- és földgázimport kiváltásában is.

Szerző(k): Domokos Erika