fegyverszállítás

05.
22.
08:07

Észak-Korea és Palesztina örök barátsága állítja próba elé a világot

A világ legelszigeteltebb rezsimje bizonyíthatóan fegyvereket és logisztikai eszközöket ad el a Hamásznak, amelyeket a palesztin területeken alkalmaznak is. Több szempontból is rejtély, hogyan oldja meg a két fél a szállítmányozást, de még a legutóbbi időkig is sikerrel jutottak be észak-koreai kommunikációs eszközök és fegyverek Gázába. A barátság nem jelenti azt, hogy a palesztin kérdés leszűkülne forradalmi, Nyugat-ellenes országok szövetségére. Kirakatérdekek találkozásáról van szó.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
12.
18:25

Ukrán válság: Lavrov óva int a fegyverszállításoktól

A fegyverszállítástól, az ukrán vezetés "militarista hangulatának szításától" óvta Törökországot és a többi külföldi kormányt hétfőn a Kairóban tárgyaló Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
09.
14:03

Kütyü Kalasnyikovval hódítja meg az orosz fegyvergyár a fiatalokat

Kütyü dizájnba öltöztetett ismétlő puskával támadja meg 20-30 éves fiatalokat az orosz Kalasnyikov fegyvergyár, az eredeti kinézetű fegyver számos elektronikus kunsztot is tud és nem is kerül majd sokba.

Szerző(k): Barabás Júlia
10.
01.
11:24

Szerbia is beszállt a háborúskodásba

Egy örmény diplomata szerint Oroszországhoz hasonlóan Szerbia is szállít fegyvert az örmény-azeri háborúban szemben álló mindkét félnek. A belgrádi kormány tagja, hogy ilyen üzleteket folytatnának.

Szerző(k): Barabás Júlia
09.
16.
23:07

Lukasenka fegyvereket kért Putyintól

Szergej Sojgu védelmi miniszterrel az élén orosz katonai delegáció érkezett szerdán Minszkbe. A látogatás célja a Fehéroroszország és Oroszország közötti kétoldalú katonai együttműködés kérdéseinek megvitatása - írja az MTI a hivatalos belorusz és orosz közlésekre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
24.
21:06

Az amerikaiak szerint az oroszok továbbra is fegyvereket szállítanak Líbiába

Oroszország továbbra is különféle fegyvereket szállít Líbiába, ezt műholdas felvételek támasztják alá - jelentette ki közleményében a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) pénteken.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
24.
08:08

"Bevásárolja" magát a Fidesz a Néppártba?

Újabb fegyvervásárlási üzletet készül kötni az Orbán-kormány egy német céggel, amelyről kormányzati szinten folyik egyeztetés. Az ügy sajtótalálgatások szerint hatással lehet a nagyobbik német kormánypárt, a CDU és a Fidesz kapcsolatára.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
21.
14:48

Nagyot nőtt a Lockheed Martin negyedéves profitja

Nőtt a Lockheed Martin Corp., a Pentagon első számú fegyverszállítójának bevétele és profitja a második negyedévben, egyebek között az F-35-ös harci repülőgépei iránti kereslet növekedésének köszönhetően.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
16.
07:41

Szívják a fogukat a lengyelek az amerikai szuperfegyver ára miatt

A lengyel politikusok kifogásolják, hogy az USA drágábban adja a lengyel hadseregnek az F-35-ös szuperrepülőket, mint például Belgiumnak. Az USA varsói nagykövete magyarázattal szolgált nekik.

Szerző(k): Barabás Júlia
02.
06.
06:20

Orosz siker - fityisz Kínának

Oroszország újabb fegyverüzletet ütött nyélbe Vietnammal, amely azért pörgette fel haditechnikai beszerzéseit, mert a Dél-kínai-tengeren katonai stratégiai konfliktusba került Kínával.

Szerző(k): Barabás Júlia