fejlesztés

05.
25.
20:09

Megszépül az Ecseri úti metrómegálló és környéke

Nyílt pályázatot írt ki Ferencváros Önkormányzata az Ecseri úti metrómegálló és környékének rendezésére - közölte a IX. kerületi önkormányzat, amely szerint a ferencvárosiak - online igényfelmérés alapján - több zöldterületet szeretnének a területen, fontosnak tartják a közbiztonság és a köztisztaság javítását, illetve, többek között, pékség és zöldséges működését.

Szerző(k): Szász Péter
05.
24.
15:44

Máris új viták elé néz az új magyar kormány

Az Európai Bizottság kiadta legújabb országspecifikus ajánlásait, amivel a magyar kormány javítani tudná az ország gazdasági helyzetét. Különösebb előrelépésre nincs kilátás, lévén több éve fennálló, illetve hasonló kifogások találkoznak kiszámítható ellenérvekkel. Ezeket vettük számba.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
24.
08:47

Könnyű elhibázni a magyar kormányok kedvenc projektjét

Az infrastruktúra-beruházások a fejlett országokban manapság inkább a gazdaság élénkítését szolgálják, mint sem a gazdaság fizikai környezetének javítását, de ettől még lehet hasznuk az utóbbi téren is, ha kellően átgondoltak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
22.
19:12

Egyre többen hiszik, hogy az emberek az alacsonyabb életszínvonal felé haladnak

Könnyen lehet, hogy az emberi civilizáció fejlődése olyan szakaszába érkezett, amilyenben még nem volt. Az elmúlt egy-két évszázad ugyan sok borzalmat hozott, de politikai-ideológiai hovatartozásuktól függetlenül az emberek hittek abban, hogy van valamiféle haladás a rosszabbtól a jobb felé, nem hallgattak az olyanokra, akik bizonyos értelemben megkérdőjelezték ezt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
16:22

A Navitasoft komoly tőkeinjekcióhoz jutott

A Kék Bolygó Tőkealap 1,2 milliárd forintot fektet a Navitasoft Zrt.-be - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
12:44

A Giro jól jött, de van azért probléma a hotelpiacon

Európában már vannak befektetési tranzakciók, nálunk még nem nagyon. A Giro jót tett a magyar turizmusnak és új vidéki fejlesztések is indultak. A hotelpiac lábra állását azonban főleg a közvetlen térségben a háború és a gyorsuló infláció is lassítja.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
17.
12:31

Kávéfőzésben is nagyhatalom lesz Románia

Egyfajta "aranyháromszöget" akar létrehozni az olasz De'Longhi romániai üzemeiből, amelynek egyik csúcsán az az új gyártóbázis helyezkedik majd el, amelyben kávéfőzőket fognak gyártani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
11:25

Frissen végzett fiatalokat már a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalata, a Lufthansa Systems Hungária Kft. idén is elindítja IT Young Professional Programját, amelybe általános szoftverfejlesztési ismeretekkel rendelkező fiatalok jelentkezését várja, akik a cég budapesti és szegedi csapatainál kezdhetik meg karrierjük építését - jelentette be a vállalat. A program teljesítését követően a munkavállalók légiközlekedési informatikai rendszereket fejleszthetnek, üzemeltethetnek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
14.
14:27

Indul a nagy 21. századi átállás Szlovákiában

Szlovákiában megkezdődik a hosszú átállás a földgáz utáni időkre, első lépésként egy vidéki településen kezdenek hidrogént keverni a gázhoz, amit a kísérlet eredményét is figyelembe véve fokozatosan kiterjesztenek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
09:50

Vegyenek vissza a fővárosi önkormányzatok! - kérik a civilek

Nyílt levélben kéri a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace Magyarország, a Járókelő Egyesület, az EcosystemEvaluation, az Ökotárs Alapítvány, a Nők a Balatonért Egyesület, az Újlipótváros Szuperblokk, a Védegylet és a Velo Budapest a budapesti önkormányzatokat a kőolajfelhasználás csökkentésének elősegítésére.

Szerző(k): Szabó M. István