fejlesztés

04.
17.
09:15

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem összevont campust hoz létre a Józsefvárosban

A jelenleg több városban működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) összevont campust hoz létre a Józsefvárosban, amely becslések szerint 2027-ben nyithatja meg kapuit - írta szombaton a Magyar Nemzet, amelynek Becker Pál, a PPKE fejlesztési főigazgatója nyilatkozott a témáról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
16:11

Meglepő megoldása lehet a globális felmelegedésnek

A valaha volt legfehérebb festéket állítottak elő amerikai kutatók azzal a céllal, hogy javítsák az épületek hűtését és hozzájáruljanak az éghajlatváltozás problémájának kezeléséhez.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
15.
21:05

Csúszhat a Budapest-Balaton és a balatoni bringakör építése is

A Balatonnál a vasúti közlekedésben az idén nyáron már a 2019-ashoz hasonló utasforgalom, a kerékpáros turizmusban pedig robbanás várható - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) közlekedésfejlesztésről tartott szakmai online-fórumán.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
12:31

Német diagnosztikai vállalatot vett a magyar sikercég

A magyar 77 Elektronika-cégcsoport megvásárolta a német piacon második legnagyobb reagenscsík gyártónak számító Analyticon Biotechnologies AG-t. Az akvizíciójával a magyar orvostechnikai vállalat célja, hogy saját tulajdonában tudja az általa gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártását is. A tavalyi árbevételük meghaladta a 31 milliárd forintot.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
12.
20:36

Diákváros nélkül nem lesz atlétikai világbajnokság - Karácsony üzent a kormánynak

Kész lemondani a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését Karácsony Gergely, ha nem épül meg a Ferencvárosba tervezett Diákváros - mondta Karácsony Gergely, főpolgármester az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
06:20

Újabb lengyel-német vita tört ki

Lengyelországban egy a német határhoz közeli kikötőfejlesztés borzolja a kedélyeket, nem elsősorban a lengyel, hanem a német oldalon. Az idegenforgalmat féltik a változástól.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
11.
10:35

Karácsony bemutatta, milyen lehetne a Budapesti Diákváros

Olcsó lakhatást biztosítana több mint tízezer magyar diáknak a sok zölddel, vízkapcsolattal, funkcionális épületekkel felépülő Budapesti Diákváros, legalábbis a fővárosi önkormányzat tervei szerint. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztban mutatja be, mit terveznének a kínai egyetemi kampusz helyett.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
11.
09:01

Balatoni Bringakör: új fejlemény a nyomvonal változtatásával kapcsolatban

Balatonszepezd vezetése a nyomvonal változtatása ügyében a tiltakozó lakosok és a nyaralók mellé állt - írja a hirbalaton.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
11.
07:42

Elon Musk köre már dinoszauruszukat támasztana fel

Elképzelhető, hogy 15 éven belül a valóságban is megnyit a Jurassic Park.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
10.
16:59

Idén ismét megrendezhetik a legnagyobb játékos fesztivált

Tavaly elmaradt, és ugyan online keretek között, de idén megrendezik az eseményt.

Szerző(k): Rácz Gergő