feljelentés

05.
19.
17:02

Nyomozó hatóság elé került egy érdi fideszes politikus cégügye

A NAV bűnügyi igazgatóságához került Bács István érdi fideszes politikus cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsön ügye, ugyanis Vadai Ágnes DK-s politikus e tárgyban benyújtott képviselői kérdését Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte. A hatóság költségvetési csalás bűntette vonatkozásában feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
09:36

Álorvost fogtak a rendőrök

A budapesti rendőrök nyomozása szerint több embert becsaphatott a magát orvosnak kiadó asszony - adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Szerző(k): Domokos László
04.
16.
09:51

Súlyos bajok vannak az egyik tőzsdei cégnél: feljelentést tett az MNB

Az MNB mától felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó hiányosan – lényegi, a megítélését potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta megbízását. A jegybank jelenleg feljelentést is tett.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
24.
22:32

A teniszszövetség több mint 250 millió forintos keresetet indított a volt főtitkár ellen

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) több mint 250 millió forintos keresetet indított korábbi főtitkára, Richter Attila ellen - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
17.
23:08

Feljelentés tett a budapesti városvezetés a 3-as metró felújított szerelvényei miatt

Feljelentést tettek a Fővárosi Közgyűlés többségét alkotó frakciók a rendőrségen a 3-as metró felújított szerelvényei ügyében - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerda este Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
05.
10:33

Kőkemény uzsorásokra csapott le az MNB

Az F-hold nyereség, illetve vagyonszerzési céllal több magyarországi fogyasztó és vállalat részére - kamat kikötése mellett, illetve kamatmentesen - nyújtott kölcsönt rendszeresen, több mint 240 esetben, huzamosabb időn át, összesen mintegy 1,8 milliárd forint összegben. Az MNB 100 milliós bírságot szabott ki, és büntetőfeljelentést tett ellene.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
02.
13:52

Keszthelyi beruházások ügyében indult OLAF- és rendőrségi vizsgálat

Keszthelyen rendőrségi és OLAF-vizsgálat is folyik uniós beruházások ügyében, miután már a helyi ellenzék mellett a mostani kormánypárti polgármester is feljelentésre kényszerült. A beruházásokkal megbízott cég kivitelezője ugyanis nem halad a vállalással.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
23.
16:15

A járvány egy riasztó trendet is láthatóvá tett a magyar neten

Kiugróan sok gyermekpornográf tartalmat jelentettek 2020-ban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálata, az Internet Hotline (forróvonal) használatával, de az adathalász-kísérletek és a hozzájárulás nélkül megosztott személyes adatok száma is nőtt - közölte az NMHH az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
12.
15:54

Pénzzel bátorítják az adócsalók feljelentését Franciaországban

Kísérleti program, látszólag sikeres, így határozatlan ideig még kifizetődő lehet az árulkodás.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
08.
14:36

Feljelentik Müller Cecíliát visszaélés miatt

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő feljelentést tesz Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Eddig is láttuk, mert nem egy és nem kettő adatkérésünk és megkeresésünk húzódik időtlen idők óta – például a szociális intézmények helyzetét november óta titkolják –, hogy a tisztifőorvos visszaél a vészhelyzet adta lehetőséggel és anélkül tartja vissza a közérdekű adatokat akár 90 napig, hogy azok kiadása veszélyeztetné a közfeladatai ellátását, de: most maga küldte el a bizonyítékot Hadházy Ákosnak – indokolta a képviselő a feljelentést.

Szerző(k): K. Kiss Gergely