felsőoktatás

05.
07.
14:14

Kinyitnak az egyetemek, nyári oktatás is lehet

Hétfőtől az óvintézkedések betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is szervezhetnek. A rektorok dönthetnek arról, hogy az egyetemek digitális, hibrid vagy hagyományos formában folytatják a félévet - közölte a szaktárca.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
20:23

Kiemelt beruházás lehet a Fudan Egyetem építése

Igennel válaszolt Palkovics László az atv.hu-nak, kezdeményezi-e, hogy a Fudan kiemelt beruházás legyen. Baranyi Krisztina a portálnak azt nyilatkozta: ez nem befolyásolja a népszavazást, helyi és fővárosi referendumot is lehet tartani a Fudanról.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
11:31

Egyértelmű nem a kormánynak a budapestiektől a Fudan egyetemre

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával - ez derült ki az Opinio Intézet által készített reprezentatív felmérésből, amelyenek eredményét a Euronews közölte.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
05.
11:00

Fudan egyetem: így cselezné ki Budapestet a kormány

Egy kedd este közzétett kormányhatározat új helyzetet teremtene a kínai Fudan Egyetem beruházásának megvalósítása ügyében. A kormány most azt találta ki, hogy úgy rajzolnák át a térképet, hogy a beruházás ne érintsen önkormányzati telkeket.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:00

Orbán Viktor elárulta, mi a modellváltó egyetemek küldetése

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
01.
15:04

Ismét elindulnak az Erasmus+ pályázatai

Újra lehet pályázni az Erasmus+ programban, melyben idén rekord összegű források állnak a magyarok rendelkezésére: várhatóan mintegy 52 millió euró (18 milliárd forint) - írja az MTI az ösztöndíjprogram lebonyolításával megbízott Tempus Közalapítvány közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
16:22

A NER szinte már teljes ágazatokra tette rá a kezét

Bár most éppen a felsőoktatás került fókuszba, több esetben is szinte teljes ágazatok, de legalábbis ágazatok jelentős részei csúsznak át szép lassan kormányközeli kezekbe. Ilyen például a magyar gázszolgáltatás, a bankszektor, és formálódik az állami koncessziók központosított kiszervezése is. Újabb korrupciós jelentést adott ki a TASZ és a K-Monitor.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
27.
19:58

Miniszterek és államtitkárok kerültek a kiszervezett egyetemek vezetésébe

Miniszterek, államtitkárok, miniszterelnöki megbízottak és főtanácsadók is helyet kapnak az újonnan alapítványi tulajdonba szervezett egyetemeken és főiskolákon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
13:01

Megszavazták több ezermilliárdnyi közvagyon alapítványokba szervezését

A parlament fideszes többsége kedden kétharmaddal megszavazta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek értelmében alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek - írja a Telex.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
21:10

Borhy László maradhat az ELTE rektora

Borhy László jelenlegi rektor újraválasztását támogatta az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfői, rektorjelölt-választó szenátusi ülésén.

Szerző(k): Szepesi Anita