fertőzés

04.
20.
06:20

Koronavírus: rekordot döntött egy hét alatt az új fertőzöttek száma a világban

Világviszonylatban több embert diagnosztizáltak koronavírussal a héten, mint bármikor korábban. Az aggasztó 5,2 milliós fertőzöttségi rekordot Brazília és India számai húzzák fel nagyon - írja Bloomberg alapján a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
22:03

Koronavírus: nagyon jó hírek érkeztek Nagy-Britanniából

Meghaladta a tízmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott második dózisok száma Nagy-Britanniában - közölte hétfőn Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. A legfrissebb adatok szerint tavaly szeptember óta először tíznél kevesebben haltak meg 24 óra alatt a Covid-19 betegségben - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
21:22

Koronavírus: Izrael ismét több millió adag Pfizer-vakcinát vásárolt

Izrael újabb több millió adag vakcina vásárlásáról állapodott meg a Pfizer amerikai gyógyszergyártóval hétfőn - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
20:08

Szeretné tudni, milyen erős a védettsége az oltás után? Íme, a szakorvos javaslata

Nem javasolja az RTL Híradónak nyilatkozó laboratóriumi szakorvos, hogy az oltás hatékonyságának ellenőrzésére bárki vérvizsgálatot végeztessen.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
18:59

Koronavírus: változik az oltási rend az USA-ban, a szakértő aggódik

Mától valamennyi 16 éves és annál idősebb állampolgár jogosult az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett védőoltásra az Egyesült Államokban - jelentette be hétfőn az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
18:10

Koronavírus: ezt mutatják most a szennyvízadatok

A 15. heti mérések szerint lassú csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
17:58

Koronavírus: egymillió adag Szputnyik V vakcinát vásárol az osztrák kormány

Ausztria egymillió adag Szputnyik V vakcina vásárlásáról döntött, mindazonáltal az orosz vakcinával történő oltás csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye után kezdődhet meg - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
15:50

Koronavírus: a műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét megmentik Bécsben

Az osztrák főváros egyetemi kórházában, az AKH-ban (Allgemeines Krankenhaus) a súlyos Covid-fertőzés miatt műtüdő-kezelésre szoruló betegek háromnegyede túléli a betegséget. Ezzel az AKH a világ élvonalába tartozik. Egyszerre huszonöt betegnek tudnak ilyen kezelést biztosítani.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
14:04

Koronavírus: Ukrajnában 40 ezer halálos áldozatot követelt a járvány

Ukrajnában hétfőre a korábbi napokénál jóval kevesebb, mintegy 6500 ezer új beteget jegyeztek fel, az átmeneti visszaesésnek viszont általában az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek, a halálos áldozatok száma viszont a járvány tavaly tavaszi kezdete óta mostanra elérte a 40 ezret.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
09:09

Koronavírus: elhunyt 197 beteg, 2680 új eset, közel 3,3 millióan már kaptak oltást

A fertőzöttek száma hétfőre 753 ezer fölé emelkedett Magyarországon. Majdnem 3,3 millió ember megkapta az oltást, közel 1,4 millióan már a második adagon is túl vannak.

Szerző(k): Csernátony Csaba