finanszírozás

05.
12.
21:37

A kormány 2500 milliárdot szeretne az uniós mentőcsomagból

Az Európai Bizottság megkapta a helyreállítási alap igénybevételére vonatkozó hivatalos magyar tervet, Magyarország 7,2 milliárd euró (mintegy 2500 milliárd forint) összegű vissza nem térítendő támogatást igényel stratégiai fejlesztési projektekre az uniós eszközből a következő hat évre.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
06.
07:41

A kormány szédületes összeget ad a koronavírus-oltások propagálására

A kormány 16 milliárd forintot hagyott jóvá a koronavírus járvány oltási programjának a propagálására.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
19:14

Keményen bírálták a kormány programját az MNB konferenciáján

Az MNB szerint óriási kockázat a klímaváltozás a bankszektor számára is. A zöld civilek azt követelik, a bankok ne finanszírozzanak az éghajlatváltozást gyorsító projekteket és cégeket. A hitelintézetek pedig hallgatnak is rájuk: jön a fenntarthatósági alapú hitelminősítés, a portfóliókból kiszórják a környezetszennyező cégeket, és autóhitel sem biztos, hogy lesz dízeles vagy benzines kocsira. Az állam lakásfelújítási programja is megkapta a magáét a Magyar Nemzeti Bank Zöld Ajánlását bemutató konferencián.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
15.
09:55

Leromlott állapotban léphetnek nyugdíjba a magyarok

Miközben az állam fokozatosan emelni kényszerült a nyugdíjkorhatárt, annak ütemével nem egyformán nőtt a nyugdíjba lépés után várható hátralévő élettartam. A most nyugdíjba lépők kevesebbet élhetnek nyugdíjasként, mint 10-20 éve. Sokan kemény, de alacsonyabb hozzáadott értékű munka után, rosszabb egészségi állapottal tudják majd csak elérni a nyugdíjkorhatárt - figyelmeztetnek társadalomkutatók.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
13.
11:13

Még mindig takarékoskodnak a magyarok

2020 során a hazai gazdaság külső egyensúlyi mutatói a járvány hatásai ellenére javultak: a folyó fizetési mérleg egyenlege többletbe fordult, miközben a külső finanszírozási képesség a GDP 2 százaléka fölé emelkedett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Fizetési mérleg jelentéséből.

Szerző(k): Herman Bernadett