finnország

05.
14.
07:08

A finn párhuzam most is passzol Paks II-re, csak nem úgy, ahogy a kormány remélte

A finn Hanhikivi 1 atomerőművet az oroszok építenék, ugyanúgy mint Pakson. Időben, méretben, típusban van hasonlóság, erre korábban a magyar kormányfő is felhívta a figyelmet, de a két projekt közti párhuzam most éppen ahhoz adhat értelmezési mezőt, hogy miért kellett Fichtinger Gyulának, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetőjének hirtelen távoznia.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
20.
07:40

Mit tudnak a finnek, amit mi nem?

Még mindig a finnek a legboldogabbak a világon: az ENSZ által, a Gallup adatainak segítségével felállított rangsort negyedik éve vezeti a skandináv állam. Az első ötbe még Izland, Dánia, Svájc és Hollandia fért be.

Szerző(k): Domokos László
03.
10.
19:54

Nyoma sincs a karanténbébiknek, hiába várták őket

Az európai országokban a koronavírus-járvány jelentősen növelte a halálozások számát, viszont elmaradt a tavaszi lezárások idején remélt baby-boom. A statisztikai adatok szerint a karanténban az embereknek egyáltalán nem a gyerekvállaláson járt az eszük. Magyarországon sem.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
02.
19.
13:21

Új, PCR-teszttel sem kimutatható vírusvariáns jelent meg

Fin-796H néven azonosítottak egy olyan SARS-CoV-2 vírustörzset, amelyet még a PCR-tesztek sem mutatnak ki. Az új mutáció elterjedése jelentősen visszavetheti a járvány elleni küzdelmet.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
28.
22:14

Megjelent a Covid-mutáció Finnországban is

Megjelent Finnországban a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb új változata, amelyet Nagy-Britanniában mutattak ki először, és a Dél-afrikai Köztársaságban is felfedeztek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
28.
14:58

Így teljesített a járvány alatt a finn gazdaság

Finnország hazai összterméke (GDP) 4,5 százalékkal csökkent a második negyedévben az előző három hónaphoz képest, ami azonban így is a legjobb gazdasági teljesítményt jelenti az euróövezeti tagállamok körében - derült ki a finn statisztikai hivatal pénteken kiadott jelentéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
26.
15:17

A Finnair 91 százalékos zuhanásról jelentett

A Finnair légitársaság az első negyedév után a második negyedévről is veszteséget jelentett, mert a koronavírus-járvány miatt jórészt a földre kényszerült a légiflottája, miközben azzal számol, hogy a folyó negyedévben is veszteséges lesz a járatszám-bővítés ellenére - írja az MTI a Reutersre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
22.
07:20

Finn tudósok kiderítették, melyik a jobb maszk

Újabb információval gazdagították a maszkokkal kapcsolatos tudnivalókat finn tudósok, akik különböző anyagból készült szájvédőket vizsgálva, kiderítették, melyik a jobb.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
09.
08:11

Használhatatlan maszkokat kaptak a finnek

Hiába rendelt Finnország 2 millió maszkot a kórházi dolgozóknak, megvizsgálták azokat és kiderült, az egészségügyben nem használhatóak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
31.
15:35

Ha megbetegszik a hatósági állomány, elhalasztják akár a reaktorindítást is

A finn nukleáris biztonsági hatóság (STUK) szerint továbbra is fontosabb a biztonság, mint az atomerőművek építése vagy a nukleáris építési engedélyek kiadásának határidőhöz kötése. A csúszások aktuális oka a koronavírus-járvány.

Szerző(k): Szabó M. István