fizetésképtelen

06.
11.
18:32

Új céges eljárást vezetnek be Magyarországon - csőd helyett szerkezetátalakítás

A parlament elfogadta a szerkezetátalakításról szóló törvényt, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások problémáinak korai kezelésére. A szerkezetátalakítási eljárás leginkább a csődeljárás alternatívája lehet; ebben az esetben azonban az adós maga döntheti el, hogy mely hitelezőivel tárgyal és kiket von be a folyamatba, sőt, bizonyos esetben az eljárást is titokban tarthatja. A legfontosabb tudnivalókat a DLA Piper Hungary szakértői foglalták össze.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
30.
11:13

Csődhullám ömlik mindjárt a nyakunkba

Hatalmas csődcunami fenyeget Európában, ha a kormányok megkezdik visszavonni a járvány idején adott támogatásokat - figyelmeztet az Európai Rendszerkockázati Testület jelentése. Célzottabb segítség kellene az életképes cégek megmentéséhez.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
12.
07:08

Most ők Magyarország legnagyobb adósai - eltűnő és új nevek a listán

A NAV csaknem 2400 magánszemély és több mint 1300 gazdálkodó szervezet nevét és elérhetőségét tette közzé a honlapján, akik jelentős összegű adótartozást halmoztak fel. Az összes tartozás több száz milliárd forint. Listán van a Sólyom légitársaság egyik alapítja, Hajdú Péter régi cége, de jobb sorsra érdemes ruhagyárat, könyvkiadót és egészségügyi eszközgyártót is találni az adóhátralékosok között.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
10.
10:41

Van, ahol a hitelminősítő is fizet, ha becsődöl a cég

Kínában egy bírósági ítélet a hitelminősítőnek, a kibocsátást szervező brókercégnek, a könyvvizsgálónak, sőt még az akcióban részt vevő jogi irodának is ki kell vennie a részét a becsődölt cég kötvényeseinek kártalanításából. Az ázsiai ország nagyon szeretné megtisztítani kötvénypiacát.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
02.
13:46

Rémisztő forgatókönyvre készülnek a németek

A német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) arra készül, hogy csődhullám miatt erőteljesen nő azok száma, akiket segélyezni kell a munkájuk elvesztése miatt.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
21.
17:34

Egyre nagyobb a cégek fizetésképtelenné válásának kockázata - figyelmeztet a kamara

A koronavírus-járvány által átalakított gazdasági környezetben nő a kockázata a lánctartozással kapcsolatos problémák súlyosbodásának, és ezzel összefüggésben - különösen a leginkább érintett tevékenységi területeken - a cégek fizetésképtelenné válásának - hívta fel a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI).

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
06.
06:20

Van-e visszaút a csődből? - Változott a törvény

Az Országgyűlés elfogadta a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény módosítását. Az egyik legmarkánsabb változás, hogy a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek felszámolása során, az adós vagyonának értékesítésekor az államot elővásárlási jog illeti meg, továbbá a gazdálkodó szervezetek számos újabb típusát vonja be e körbe - írja közleményében Kántor Gergely, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédje.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
11.
13:24

A kormány 30 ezer cég bedőlését várja

Ősszel bedőlési hullám jöhet a magyar cégvilágban, a G7 portál információi szerint az illetékes minisztériumokban úgy számolnak, hogy 30-35 ezer vállalkozás mehet tönkre a válság hatására. Az MNB szerint a céges kinnlevőségek behajtási kísérletei felszámolásokat indíthatnak el, ez a termelési láncok tartós felbomlásával, így kedvezőtlen reálgazdasági hatás kialakulásával fenyeget.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
22.
11:30

A csőd mentheti meg a magyar vállalkozókat - hogyan lehetséges ez?

A járványhelyzet miatt sok vállalat nem képes fizetési kötelezettségeit teljesíteni. Az üzleti partnereknek érdemes törekedni arra, hogy csődeljárás keretében jussanak egyezségre az adósságok rendezéséről – hívják fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda szakértői, Vass Réka és Karacs Daniella.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
17:37

Nem tud fizetni egy patinás magyar sportklub gazdája

Fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. - írta a vlv.hu szakportál hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely