fogászati_turizmus

05.
01.
14:28

Még valami, amiben keresztbe tehetnek a lengyelek

A lengyelek egy része ugyan kénytelen hitelt felvenni, hogy ki tudja fizetni fogászati kezelését magánorvosnál, ám a nyugati fogászati turisták körében legalább olyan népszerű Lengyelország, mint Magyarország.

Szerző(k): Barabás Júlia
10.
23.
14:45

Hitel kell a fogorvoshoz

Lengyelországban luxussá vált a fogászati kezelés: aki otthon megy fogorvoshoz, az jó eséllyel kénytelen hitelt felvenni a költségekre, aki külföldre jár, az az utazási és szálláskiadásokra kénytelen költeni.

Szerző(k): Barabás Júlia
09.
28.
13:23

Új autó vagy jó fogsor - ez itt a kérdés

Nem a kezelés okozta fájdalom miatt mond le a fogászati kezelésről a lengyelek többsége, hanem azért, mert nincs pénzük a fogaik rendben tartására. Azok közül, akik elmennek az orvoshoz, sokan hitelt vesznek fel.

Szerző(k): Barabás Júlia
10.
11.
11:49

Meghökkentő adatok a magyar fogorvosokról

Miközben a fogászat népegészségügyi szempontból kiemelt terület - a fogszuvasodás az egyik legveszélyesebb népegészségügyi kórkép, és a szájüregi daganatok száma is nagyon magas -, a közfinanszírozott fogászati alapellátás eddig méltatlanul mellőzött helyzetben volt. Lemaradás van a finanszírozásban, az orvosok korfája pedig még a háziorvosokénál is rosszabb. Ráadásul folyamatosan nő a betöltetlen praxisok száma - mondta Beneda Attila, egészségügyért felelős helyettes államtitkár egy szakmapolitikai fórumon.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
31.
19:57

Full extrás fogorvosi kiszolgálás harmadáron

Ahogy a bankválság legyűrése nyomán javul az írek anyagi helyzete, ismét népszerű lett a magyar és török fogászati turizmus. Annyira ugyanis azért nem állnak jól, hogy figyelmen kívül hagyhatnák a brutális árkülönbséget.

Szerző(k): Napi.hu
09.
12.
08:19

Fogászati turizmus: jól jártak a támogatott rendelők

Egy év alatt csaknem 20 százalékkal nőtt az árbevételük azon fogorvosi rendelőknek, amelyek részt vesznek a magyar fogászatiturizmus-fejlesztési programban - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
04.
18:03

Érdemes-e támogatni a fogászati turizmust? - jövőre kiderül

Augusztusig a 4,5 milliárd forintos keret csaknem felét (1,98 milliárd forintot) kifizették a fogászati turizmus támogatására szánt alapból, amiből egymilliárd forint volt állami, 3 milliárd pedig EU-forrás.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
04.
00:00

Jövőre kiderül, érdemes volt-e támogatni a fogászati turizmust

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
22.
07:15

Ilyen is van - Tízmilliárdos bombaüzlet a hazai egészségügyben

Tavaly mintegy 70 ezer fogászati beteg érkezett Magyarországra Nyugat-Európából, legtöbben Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból és Franciaországból − mondta a Napi Gazdaságnak Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) elnök-vezérigazgatója.

Szerző(k): Leszák Tamás
11.
07.
08:46

Fogászati turizmus: készül a pályázat az egymilliárdra

Előkészítés alatt áll a pályázati kiírás a fogászati turizmus fejlesztésére szánt egymilliárd forint költségvetési támogatás szétosztásához. Az elődleges cél a piackutatás, a marketing és az értékesítés fokozása, mivel az iparágról még megbízható adatok sincsenek.

Szerző(k): Domokos László