fogyasztás

04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
14.
16:23

KSH: 1,9 százalékkal nőtt az ipari termelés februárban

Nekilódult az ipar, jelentősen nőtt a termelés már az előző hónaphoz képest is, ám még messze vagyunk attól, hogy ledogozhatóvá váljon a tavalyi visszesés. Gazdasági adatokat publikált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
12:18

A tavalyinál kisebb volt a villamosenergia-fogyasztás januárban

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4326 gigawattóra (GWh) volt januárban, 1,4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
13:50

Egyre többen szeretnek otthon kávézni

Bővíti magyarországi piacát a Nespresso, amely vállalta, hogy 2022-re a vállalat kávéi teljesen karbonsemlegesek lesznek, a fenntarthatóságot pedig a termelési lánc egészére kiterjesztik - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
05.
07:40

Kiderült, mire költöttek a románok a karaténban

Kiderült, mire költötték el Románia lakói azt a pénzt, amelyet az utazásokon megspóroltak. Például élelmiszerre, ami megmutatkozik az emberek hízásában is.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
31.
20:12

Beijedtek a lengyelek

A lengyelek alaposan megijedtek a járvány új hullámától, legalábbis erre utal, hogy készek lemondani a nagy húsvéti családi összejövetelekről. Ráadásul nem csak a városokban, hanem falun is.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
31.
07:42

Minden autóst érinthet: menő megoldás a Google-tól

"Zöldebb" útvonalat javasol a jövőben a Google-térkép.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
27.
08:35

Van, amiben már helyreállt a régi rend

Az édességfogyasztás tavalyi visszaesése fokozatosan helyreállt az elmúlt évben, így az előző húsvéthoz képest idén nagyobb forgalomra számítanak a gyártók - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
24.
06:40

Megdöbbentő hír a csehekről

Több cseh fogyaszt bort, mint sört - derült ki egy felmérésből, ami azért egy megnyugtató információval is szolgált, az elfogyasztott mennyiségben még vezet a sör.

Szerző(k): Barabás Júlia