fogyasztói_bizalom

06.
22.
19:12

Több éves csúcson az európai fogyasztói bizalom

Javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban júniusban, előbbiben 1,8 ponttal, mínusz 3,3 pontra, 2018 januárja óta legmagasabb szintre emelkedett az index. Elemzők még ennél is nagyobb javulásra, mínusz 3 pontra számítottak a májusi mínusz 5,1 pont után. Az Európai Unió 27 tagállamában 1,5 ponttal, mínusz 4,5 pontra nőtt a fogyasztói bizalmi index júniusi értéke, ami 2018 októbere óta a legmagasabb mutató - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
26.
06:40

Szárnyalnak a csehek

Csehországban a járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésével párhuzamosan javul a fogyasztói és a vállalati bizalom. Az ezt jelző indexek rég nem látott értékeket produkálnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
30.
17:31

Váratlan adat érkezett az USA-ból

A vártnál nagyobb mértékű havi növekedéssel egy éve a legmagasabbra emelkedett áprilisban a Michigan egyetem fogyasztói hangulatindexe.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
16.
06:05

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe

A GKI fogyasztói bizalmi index áprilisban egyéves csúcsára, mínusz 24,5 pontra ugrott, de még jelentősen elmarad a járvány okozta zuhanást megelőző, 2020. márciusi mínusz 12,1 pontos szintjétől - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
24.
21:50

Visszatért a járvány előtti szintre a fogyasztói bizalom az euróövezetben

A koronavírus-járvány előtti és a hosszú távú átlagot megközelítő szintre tért vissza a fogyasztói bizalom az euróövezetben az Európai Bizottság márciusi felmérésének előzetes adatai alapján.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
22.
06:20

Az újabb korlátozások előtt még bizakodók voltak a magyar cégek és fogyasztók

A GKI konjunktúraindexe a februári szerény csökkenés után márciusban ennél is kisebb mértékben emelkedett, de így is megközelítette januári, a járvány kezdete óta mért, igaz még meglehetősen alacsony csúcspontját - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
18.
18:37

Kissé javult az európai fogyasztói bizalom

Februárban javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban januárhoz képest - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
27.
13:59

A karantén elvitte a német fogyasztói hangulatot

A koronavírus-járvány terjedését fékező korlátozások miatt romlott a német fogyasztók hangulata januárban, már a negyedik egymást követő hónapban a GfK nürnbergi gazdaságkutató intézet kedden közölt felmérésének tanúsága szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
26.
17:29

Meglepetést keltett az amerikai adat

Elemzők által vártnál jelentősebben javult a fogyasztók gazdaságba vetett bizalma az Egyesült Államokban januárban, a megkérdezett amerikaiak bizakodóbbak a jövőt tekintve, mint egy hónapja.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
21.
17:34

Jelentősen romlott az EU fogyasztóinak hangulata

Januárban romlott a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban decemberhez képest - írja az MTI. Magyarországon az uniós átlag alatti pesszimizmus látszik.

Szerző(k): Szabó Dániel