forgalom

05.
24.
07:02

Megvannak a háborús vérzivatar igazi nyertesei

Mindenki OTP-t vásárolt, vagy az állampapírjait cserélte le inflációt követő másikra. A tranzakciók felpörgették a brókercégek forgalmát, amelyek rekord nyereséggel zárták az első negyedévet.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
20:17

Hétvégén is változik a 3-as metró közlekedése

A hétvégi napokon is tartanak a felújításhoz kapcsolódó munkák a 3-as metró alagútjában és állomásain, ezért hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
14.
18:49

Több ezer boltot tüntetett el a járvány

Két esztendőnyi járványveszély megtépte a boltokat is, számuk hét és fél ezerrel csökkent. A bezárt hagyományos boltokat pedig leváltották az internetes áruházak, amennyivel csökkent az előbbiek száma, az utóbbiaké annyival nőtt. Könyvesbolt már alig van. Teret hódítottak a nagy alapterületű áruházak. A legtöbb bolt a fővárosban, a legkevesebb Nógrádban van. Árstop után boltstop?

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
15:25

Figyelmeztet a rendőrség: jelentős útlezárások lesznek Budapesten a hétvégén

A Giro d'Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap - figyelmeztet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az esemény szervezőcsapata folyamatosan frissülő közlekedési térképet tesz közzé az összes forgalmi korlátozásról és lezárásról.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
04.
16:53

A vártnál nagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben

Az előző havihoz képest a vártnál nagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom márciusban az euróövezetben, éves bázison pedig a vártnál kevésbé nőtt az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai jelentése szerint. Magyarországon a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest a harmadik legnagyobb növekedést érte el az EU-ban, éves összevetésben pedig a negyedik legnagyobbat.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
06:40

610 300 000 000 000 forint felé tartanak a vásárlók az amerikai piacon

Kilőttek az online költések és jelentős változásokat hozott az élelmiszer-vásárlási szokásokban a pandémia egy amerikai felmérés szerint. 2022-ben az elköltött összeg elérheti az 1 billió dollárt, ami rekordot jelentene az online kiadások történetében. Az élelmiszerekre költött havi összeg pedig megduplázódott az online vásárlásoknál.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
28.
06:20

Csöbörből vödörbe kerültek a cseh vendéglősök

A koronavírus-járvány csöbréből az ukrajnai háború vödrébe kerültek a csehországi vendéglők, a vendéglősök egy része már nem is hasonlítgatja a forgalmat a 2019-es boldog békeidők végének időszakához.

Szerző(k): Komócsin Sándor