forgalom

05.
04.
07:31

Rekordévet hozott a keményvalutás vécépapír egy magyar cégnek

Tíz százalékkal nőtt a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír cégcsoport árbevétele, és elérte az 52 milliárd forintot, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) hat milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban még 2,5 milliárd forint volt. A vállalat az idén a belföldi és az exportpiacokon is enyhe növekedéssel számol - írja az MTI a társaság beszámolója alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
08:08

Így változtak a hazai fizetési szokások a járvány alatt

Eleinte készpénzfelhalmozásba kezdek a magyarok a járvány hatására, majd egyre többen áttértek a bankkártyás vásárlásra. Az átutalások mennyisége is nőtt a pandémia alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
30.
16:05

Szünetel a vonatközlekedés Hegyeshalomnál

Hegyeshalomnál átmenetileg szünetel a nemzetközi vonatforgalom, emiatt egyes vonatok Győrtől és Győrig kerülő útvonalon közlekednek - tájékoztatta a Mávinform péntek délután az MTI-t.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
21:45

Rekordszintre emelkedett az amerikai árukereskedelmi mérleg hiánya márciusban

Február után márciusban is rekordszintre emelkedett az amerikai árukereskedelmi mérleg hiánya, jelezve, hogy a kereskedelem lefelé húzta a gazdasági növekedést az első negyedévben, ám ezt valószínűleg bőven ellensúlyozta a robusztus belső fogyasztás a masszív kormányzati támogatás közepette.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
09:29

Lecsapott a dagadt macska a tejfölre

Az elemzők ugyan számítottak rá, hogy az internetes szolgáltatásokat kínáló cégek nagy használt látják a pandémiával járó bezártságnak, miután az otthon ülő emberek többet interneteznek, ám a Google szárnyalás ennek tükrében is meglepő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
15:19

Fontos fejlesztés jön az M2-es úton

Az M2-es gyorsforgalmi út az M0 autóúti csomópontja és a Dunakeszi dél forgalmi csomópontja között, a dinamikus forgalomirányítás bevezetéséhez szükséges kiviteli tervek elkészítésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
23.
08:00

Mindenki Barbie babát akar venni

A Mattel amerikai játékgyártó bevétele rekordmértékben, 47 százalékkal emelkedett az első negyedévben, részben a Barbie babák és a Hot Wheels autómodellek iránt megugrott keresletre.

Szerző(k): Domokos László