forintosítás

07.
29.
12:45

Jó hírt kaptak az egykori devizahitelesek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatot július 22-én 0,6 százalékosra csökkentette, a változás hatása pedig már augusztustól érzékelhető lesz a változó kamatozású lakáshiteleknél. A Bankmonitor.hu számításai szerint egy augusztusban átárazódó, 8 millió forint összegű forintosított devizahitel törlesztőrészlete például a kamatvágás miatt akár 2-3 százalékkal is csökkenhet.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
01.
09:08

Még mindig kísértenek az egykori devizahitelek

Öt évvel a forintosítás és elszámolás után még mindig van 295 ezer egykori devizahitel-szerződés a rendszerben, amelyek átlagos futamideje 9 év, de 106 ezer ügyfél tíz évnél is tovább törleszthet még. A jegybank aggódik értük, de kevesen tanultak a múltból.

Szerző(k): Herman Bernadett
08.
09.
16:06

Hoppon maradnak az egykori devizahitelesek?

Nem értett egyet a forintosítás és az elszámolás eredményével? Újra lehet számolni a visszajárót, de a kormány nem tervez újabb törvényt erről.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
10.
07:07

Csúnya meglepetés érheti a devizahiteleseket - figyelmeztet az MNB

Csak minden tizedik, de a legjobb esetben is csak ötből egy egykori devizahiteles hajlandó kiváltani a háromhavonta változó részletű hitelét fix kamatozásúra. A fő probléma az, hogy a kamatrögzítéssel azonnal nőne a törlesztőrészlet, akár 10-20 százalékkal is.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
01.
07:08

Ismét veszély fenyegeti az egykori devizahiteleseket - megszólalt az MNB

Csaknem 1200 milliárd forintnyi egykori devizaalapú jelzáloghitel kamata változik három havonta a mai napig. A jegybank szeretné, ha ezeket hosszabb kamatperiódusúra váltanák ki a kockázatok csökkentése miatt - hiszen Európában és Magyarországon is megindulhat a kamatemelési ciklus a közeljövőben. Egyeztetés kezdődött a Magyar Bankszövetséggel, ami nehéz menetnek tűnik.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
18.
15:44

Meredek ígéretet tett a Jobbik

A Jobbik szerint a devizahitelek felvételkori árfolyamon való forintosítása lenne a valódi segítség a tartozóknak, ezért a párt kormányra kerülése esetén új devizahiteles elszámolást ígér.

Szerző(k): Domokos László
03.
03.
07:47

Újabb bírósági döntés jöhet a egykori devizahitelek ügyében

Vizsgálja az árfolyamkockázattal összefüggő kérdéseket az Európai Bíróság a Fővárosi Ítélőtábla jogértelmező kérése nyomán.

Szerző(k): Papp Zsolt
04.
07.
07:53

Kisebb vagyonokat hagynak veszni a volt devizahitelesek

Nem cserélik le az egy éve forintosított devizahiteleket a háztartások, pedig sokan találhatnának jobb feltételű kölcsönt - írja a Világgazdaság.

Szerző(k): Napi.hu
02.
08.
08:08

Ezren perelnek az elszámolás miatt

Az eddig lezárt elszámolási ügyek kapcsán 950 adós fordult bírósághoz a Pénzügyi Békéltető Testület eljárása után - írja a testület honlapján található információk alapján a Világgazdaság hétfői számában.

Szerző(k): MTI-Eco
02.
05.
15:03

MNB: januárban végre gyarapodott a devizatartalék

Januárban 951 millió euróval nőttek a devizatartalékok, a hónap végén 31,273 milliárd eurót tettek ki - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken megjelent legfrissebb adatokból. A devizatartalékok állománya 6,959 milliárd euróval csökkent a tavaly január végihez képest.

Szerző(k): MTI