francia

05.
07.
14:57

Franciaország késlelteti az 1,8 milliárd darabos uniós vakcinamegrendelést

Franciaországot azzal vádolják, hogy késlelteti az 1,8 milliárd adag oltóanyagra vonatkozó európai uniós megrendelést - számolt be egy francia hírportál.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
18:33

Bevihetik az erdőbe Franciaországot a fiatalok

Marine Le Pen, a franciaországi radikális jobboldal vezére érezhetően népszerűbb ma a fiatal választók körében, mint az előző, 2017-es elnökválasztás idején, miközben pártját, a Nemzeti Gyűlést idősebb támogatói sem hagyták el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
14:36

Francia és brit hadihajók néznek farkasszemet egymással halászok miatt

Franciaország csütörtökön két tengeri járőrhajót küldött a La Manche-csatorna brit szigete, Jersey körüli vizekre, miután Nagy-Britannia két haditengerészeti hajóját is bevetette a brexit utáni halászati jogokról kiéleződött vitában.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
07:29

A brexit új frontja miatt hadihajókat küldenek a britek az uniós vizekre

Az Egyesült Királyság haditengerészete egy hajója járőrözik a Jersey szigete körüli vizeken, mivel a brexit utáni halászati jogok körül kialakult vita miatt aggódnak, hogy francia hajók blokád alá vonják a La Manche csatornán lévő brit területet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
22:19

A francia nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a klímatörvényt

Csaknem három héten át tartó szenvedélyes viták után a francia nemzetgyűlés kedden első olvasatban jóváhagyta az Emmanuel Macron államfő által kezdeményezett klímavédelmi törvénytervezetet, amelyet elsősorban a baloldali pártok és a Zöldek bíráltak a szerintük túl szerény célok miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
17:42

Ruandai népirtás: várhatóan nem vonják felelősségre a francia hadsereget

A francia hadseregnek várhatóan nem kell bíróság előtt felelnie az 1994-es ruandai népirtásért, miután a párizsi ügyészség hétfőn indítványozta a hadsereg elleni vizsgálat vádemelés nélküli lezárását.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
18:15

Franciaország is a fokozatos nyitás útjára lép júniustól

A francia kormány a szerdai ülésén megvitatta a június 2-án véget érő egészségügyi rendkívüli állapot kivezetését előíró törvénytervezetet - közölte a kormányülést követően Jean Castex miniszterelnök.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
09:50

Íme, az uniós országok, amelyek segítettek Indiának - Magyarország nincs köztük

Az Európai Bizottság - ígéretének megfelelően - megszervezte, hogy a tagállamok segítséget nyújtsanak Indiának, ahol az elmúlt héten újult erővel támad a koronavírus-járvány. A támogatás főleg oxigént és gyógyszer jelent.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
21:04

A franciák és a németek is beálltak a világadó mögé, amit elvet a magyar kormány

Franciaország és Németország pénzügyminiszterei támogatják az amerikai kormány elképzelését egy 21 százalékos globális minimális társasági adókulcsról - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
20:37

Franciaország is óvatosan, de a nyitásra készül

Emmanuel Macron francia elnök valószínűleg a következő napokban tesz bejelentést a járványügyi korlátozások enyhítésére vonatkozó tervekről - mondta Elisabeth Borne munkaügyi miniszter kedden a Reuters szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel