franciaország

04.
19.
14:33

Súlyos büntetés vár a karantént megsértő beutazókra Franciaországban

Franciaországban jelentős pénzbüntetést kell fizetnie azoknak a Brazíliából, Argentínából, Chiléből vagy a Dél-Afrikai Köztársaságból beutazóknak, akik nem tartják be a koronavírus-járvány miatti hatósági karantént - közölte hétfőn a kormányszóvivő az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
14:01

Egymilliárd euróval kompenzálja a fagykárt a francia kormány

Egymilliárd euróval segíti a francia kormány azokat a gazdálkodókat, akiket a leginkább sújtottak a tavaszi fagyok, az áprilisi, szokatlanul hideg időjárás - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
10:08

Macron: erősebb fellépés kell Putyinnal szemben

Emmanuel Macron francia elnök szerint a nemzetközi közösségnek "világos határvonalakat" kell meghúznia Oroszországgal szemben, beleértve a szankciók bevezetését Vlagyimir Putyin orosz elnök "elfogadhatatlan viselkedése" miatt. Elmondta azonban, hogy a szankciók önmagukban nem elegendők. Szerinte van helye a párbeszédnek, de a nemzetközi közösség naiv politikájának véget kell vetni Putyinnal szemben.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
07:08

Teljesen fejre állhat az EU egy év alatt

Elképesztő változásokat hozhat a következő bő egy év az európai politikában, miután Németországban ősszel, Franciaországban 2021 tavaszán lesznek kulcsfontosságú választások. Új arcok bukkanhatnak fel a kontinens politikai arénájában, akik teljesen máshogy játsszák a diplomáciai focit.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
23:05

Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány "újabb utasításig" felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
08:43

Koronavírus: kiterjesztették az oltásra jogosultak körét a franciák

Kiszélesítik Franciaországban a koronavírus-elleni oltásra jogosultak körét: hétfőtől minden 55 éven felüli francia feltétel nélkül kérheti a vakcinát - jelentette be Olivier Véran egészségügyi miniszter a Le Journal du dimanche című vasárnap megjelenő hetilapban az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
09.
15:44

AstraZeneca: az EU szerint nem kell felfüggeszteni, a franciák mégsem adják be 55 év alatt az oltást

Nem adják be az AstraZeneca-vakcina második adagját az 55 év alattiaknak Franciaországban. Az európai uniós szóvivő ugyanakkor ma azt közölte, hogy nem indokolt az oltás alkalmazásának felfüggesztése, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai véleményében ugyanis ismételten megerősítette: az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
07.
21:30

A párizsi Pasteur Intézet szerint a felnőttek 90 százalékának beoltása lenne szükséges

A felnőtt francia lakosság 90 százalékát be kellene oltani a koronavírus ellen szeptember 1-ig ahhoz, hogy az élet teljesen visszatérhessen a normál kerékvágásba az országban a párizsi Pasteur Intézet szerdán közzétett tanulmánya szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
07.
13:25

Az okosbojler olcsóbb és praktikusabb mint az akkumulátor

Nem kell a drága akku, elég egy alaposan továbbfejlesztett, és rendszerben is működni képes vízmelegítő, és a háztáji erőmű jobban szolgálhatja a család fogyasztási igényeit - ígéri egy francia cég fejlesztése.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
06.
16:38

Uniós engedéllyel mentik a franciák az Air France-ot

Az Európai Bizottság gazdasági, szociális és környezetvédelmi intézkedésekért cserébe jóváhagyta kedden, hogy a francia állam 4 milliárd eurós támogatást nyújtson a koronavírus-járvány miatt jelentős veszteségeket elkönyvelt Air France légitársaságnak, és 30 százalékos részesedéssel a legfőbb részvényesévé váljon.

Szerző(k): Szepesi Anita