franciaország

04.
15.
07:08

Teljesen fejre állhat az EU egy év alatt

Elképesztő változásokat hozhat a következő bő egy év az európai politikában, miután Németországban ősszel, Franciaországban 2021 tavaszán lesznek kulcsfontosságú választások. Új arcok bukkanhatnak fel a kontinens politikai arénájában, akik teljesen máshogy játsszák a diplomáciai focit.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
23:05

Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány "újabb utasításig" felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
08:43

Koronavírus: kiterjesztették az oltásra jogosultak körét a franciák

Kiszélesítik Franciaországban a koronavírus-elleni oltásra jogosultak körét: hétfőtől minden 55 éven felüli francia feltétel nélkül kérheti a vakcinát - jelentette be Olivier Véran egészségügyi miniszter a Le Journal du dimanche című vasárnap megjelenő hetilapban az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
09.
15:44

AstraZeneca: az EU szerint nem kell felfüggeszteni, a franciák mégsem adják be 55 év alatt az oltást

Nem adják be az AstraZeneca-vakcina második adagját az 55 év alattiaknak Franciaországban. Az európai uniós szóvivő ugyanakkor ma azt közölte, hogy nem indokolt az oltás alkalmazásának felfüggesztése, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai véleményében ugyanis ismételten megerősítette: az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
07.
21:30

A párizsi Pasteur Intézet szerint a felnőttek 90 százalékának beoltása lenne szükséges

A felnőtt francia lakosság 90 százalékát be kellene oltani a koronavírus ellen szeptember 1-ig ahhoz, hogy az élet teljesen visszatérhessen a normál kerékvágásba az országban a párizsi Pasteur Intézet szerdán közzétett tanulmánya szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
07.
13:25

Az okosbojler olcsóbb és praktikusabb mint az akkumulátor

Nem kell a drága akku, elég egy alaposan továbbfejlesztett, és rendszerben is működni képes vízmelegítő, és a háztáji erőmű jobban szolgálhatja a család fogyasztási igényeit - ígéri egy francia cég fejlesztése.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
06.
16:38

Uniós engedéllyel mentik a franciák az Air France-ot

Az Európai Bizottság gazdasági, szociális és környezetvédelmi intézkedésekért cserébe jóváhagyta kedden, hogy a francia állam 4 milliárd eurós támogatást nyújtson a koronavírus-járvány miatt jelentős veszteségeket elkönyvelt Air France légitársaságnak, és 30 százalékos részesedéssel a legfőbb részvényesévé váljon.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
05.
16:18

Merkel lepattant Macronról, de neki van vesztenivalója a választásokon

Nagyon úgy tűnik, hogy Emmanuel Macron újraválasztása Franciaország elnökévé 2022 májusában azon múlik, hogy a nép hogyan értékeli az államfő teljesítményét a járvány és a gazdasági válság kezelésében. Macron magabiztos, úgy gondolja, menni fog a dolog, ám meccs nincs lefutva.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
31.
23:13

Koronavírus: szigorítanak a franciák

A francia kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében szombattól az ország egész területére kiterjeszti azokat a korlátozásokat, amelyek Párizsban és további tizennyolc megyében már második hete érvényben vannak - jelentette be szerda esti televíziós beszédében Emmanuel Macron államfő.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
30.
22:30

Ez a pofátlan banda igazán beleléphetne a zsákmányába

Egy lengyel brigád Franciaországban a Lego-t találta meg, mint ellopandó értéket.

Szerző(k): Rácz Gergő