gáz

05.
26.
19:27

Soros György megtalálta Vlagyimir Putyin gyenge pontját?

Soros György magyar származású amerikai üzletember úgy véli, messze nem olyan erős az orosz vezetés alkupozíciója Európával szemben, mint amilyenek látszik annak alapján, hogy Oroszország a kontinens messze legnagyobb gázszállítója. Már idén csaknem harmadával csökkenhet az európai gázexport, ami érezhető bevételkiesést okoz az orosz költségvetésnek is.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
20:20

Tartósan magas maradhat az LNG ára

A Woodside Energy Group, Ausztrália vezető független földgáztermelője úgy látja, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) ára néhány évig magas marad, mivel a piac alkalmazkodik az Oroszországot az ukrajnai invázió miatt sújtó szankciókat követő ellátási zavarokhoz - írja a Marine Link.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
12:12

MVM-ügyfelek, figyelem: fontos változást jelentettek be

Ősztől az MVM Nextnél csak az új felületeken lehet online ügyet intézni - jelentette be az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Szerző(k): Domokos László
05.
25.
11:28

Pofon az oroszoknak: Szlovákia új gázszállítót talált

Szlovákia nem csupán cseppfolyósított gáz (LNG) beszerzésére törekszik, amelyhez Lengyelországon keresztül juthat hozzá, hanem olyan vezetékes gázról is, ami szintén észak felől érkezik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
24.
11:31

Átpolitizált lett az orosz szankciók kérdése, amelyről sokaknak saját véleményük sincs

Az EU-nak Oroszországgal szemben bevezetett szankciói megosztják a magyarokat, komoly törésvonal mutatkozik a Fidesz és az ellenzék szavazói között. Abból ugyanakkor, hogy a pártnélküli bizonytalan szavazók túlnyomó többsége nem tudott véleményt alkotni a témában az látszik, hogy inkább a pártüzenetek hatnak a magyarokra - derül ki az Idea Intézet friss felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
23.
11:12

Hátat fordítanának a németek Magyarországnak egy fontos ügyben

Úgy tűnik, a német kormány megelégelte, hogy a budapesti vezetés nem hajlandó részt venni az orosz olajimport tervezett európai uniós bojkottjában, kész lenne arra, hogy az uniós tagállamok hátat fordítva vonakodó társuknak Magyarország nélkül csinálják meg az embargót.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
16:08

Gyorsan áttekerte a kapcsolót Finnország, ahogy levágta őket a Gazprom

Finnország balti összeköttetésen keresztül könnyedén helyettesíti az orosz gázt: a hálózatüzemeltető Gasgrid szerint a szombati orosz leállás ellenére a Finnországba irányuló gázszállítások továbbra is folyamatosak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
19.
09:09

Egy friss orosz prognózis szerint idén kevesebb gázt és olajat termelnek

Oroszország gázexportja 10 százalékkal, olajexportja 1,2 százalékkal csökken az idén - véli az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium legfrissebb előrejelzése.

Szerző(k): Domokos László
05.
19.
08:35

Fontos nemzetközi megállapodás született, ezzel is kifogják a szelet az oroszok vitorlájából

Dánia, Belgium és Hollandia kormányfője, valamint Németország kancellárja szerdán megállapodást írt alá az Északi-tenger szélenergia termelésének bővítéséről.

Szerző(k): Domokos László
05.
18.
08:55

Gázár: Románia lepipálta Magyarországot

Vélhetően a tavaly megkötött hosszú távú magyar-orosz gázszállítási szerződés sajátosságai miatt Magyarország jelenleg sokkal többet fizet az orosz gázért, mint például Románia vagy más régiós országok.

Szerző(k): Komócsin Sándor