gáz

05.
07.
13:45

Még több vállalkozáshoz kellene elérnie a gazdaságfejlesztési programoknak

Lelekesedésből nincs hiány: egy zalaegerszegi gazdasági fórumon egymást követték azok az ígéretek és megnyilatkozások, melyek a kamarákat a vállalkozások és a gazdaság újraindításának segítésére ösztönzik.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
13:04

Nem gáz, hogy sok gáz maradt a tározókban

Az energiahivatal közlése szerint márciusban jelentős mennyiségi többletek maradtak a gáztárolókban.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
07:47

Lendületesen nőtt a kínai export és import áprilisban is

Folytatódik Kínában a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállás: lendületben az export és az import is.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
23:26

Nagyon nőhet a brit gazdaság

Jelentősen javította a brit gazdaság idei növekedési ütemére adott előrejelzését csütörtökön a Bank of England, elsősorban a koronavírus-járvány visszavonulásával és a járvány megfékezésére elrendelt korlátozások folyamatos enyhítésével indokolva a módosítást. A brit hazai össztermék (GDP) 7,25 százalékkal nőhet 2021 egészében a korábbi előrejelzésben szereplő 5 százalék helyett - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
13:03

Takarítana 37 millióért egy trópusi paradicsomban? Itt az állásajánlat

Még mondja valaki, hogy nincs meg a fizikai és titkári munka becsülete! A kérdés az, hogy kinél vállal munkát valaki. Két angol minden bizonnyal nagyon jól fog járni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
22:10

Mager Andrea: a nemzeti vagyont a nemzeti kormánytól nem kell félteni

Az állami társaságok stabilitása meghatározó tényező a járvánnyal terhelt gazdaság működőképességének megőrzésében, a gazdaság újraindításában - hangsúlyozta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az országgyűlés gazdasági bizottságában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
21:46

Mérsékelten nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke márciusban

Mérsékelten, a vártnál valamivel kisebb mértékben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke márciusban, miközben a vállalatok igyekeztek növelni a termelést, hogy ki tudják elégíteni az új autók, építőipari berendezések, számítógépek, bútorok és más tartós fogyasztási cikkek iránt megnövekedett keresletet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
10:19

A gázfűtés kitárolást követelt áprilisban

Több mint 942 millió köbméter földgázt fogyasztott az ország idén áprilisban, ez közel 200 millió köbméterrel több, mint az előző év ugyanezen hónapjának fogyasztása - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
09:45

Tízmilliárdokat mozgat meg a kormány, a negyede a titkosszolgálatra megy

Mintegy 20 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei költségvetésben. Ennek egynegyede a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnak jutott, de szerepel a listán a sport, az egészségügy és a kultúra is.

Szerző(k): Németh Géza
05.
03.
19:54

Az IMF megdicsérte a magyar kormányt

A magyar kormány gyors és hatékony választ adott a koronavírus-járvány által generált válságra és a jegybank is alapvetően jól vizsgázott. Az oltások gyors üteme más EU-tagállamokhoz képest gyorsabb nyitást is eredményezhet - állapította meg Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló éves jelentésében, amelyben egy-két kritikát is lehet találni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna