gáz

04.
16.
07:23

Közel 20 százalékkal pattant vissza a kínai gazdaság

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
07:06

Semmi sem valósult meg a kormány nagy tervéből

Másfél hónapja jelent meg a Magyar Közlönyben a Pénzügyminisztérium rendelete az ingatlanos egyszerűsített értékbecslés szabályairól. Varga Mihály pénzügyminiszter azt ígérte a jelzáloghitelek harmadát ez alapján nyújtják majd a bankok 30-50 ezer forintot spórolva az ügyfelek számára. A bankok viszont nem alkalmazzák ezt a módszert.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
06:05

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe

A GKI fogyasztói bizalmi index áprilisban egyéves csúcsára, mínusz 24,5 pontra ugrott, de még jelentősen elmarad a járvány okozta zuhanást megelőző, 2020. márciusi mínusz 12,1 pontos szintjétől - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
17:40

A magyarok döntöttek, kevesebb üzemanyagot vettek

Nyolc százalékkal csökkent az üzemanyagok értékesítés az első három hónapban az előző év azonos időszakához képest - közölte az ásványolaj szövetség.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
16:56

Többszörösége nőtt a JP Morgan nyeresége

A teljes profit 399 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 476 százalékkal emelkedett a JP Morgan Chase-nél. Jól indult az első negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban - írta z MTI

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
16:01

Nemcsak a járványhelyzetet oldanák meg a vakcinák Európában

Lehetne fairebb, zöldebb, okosabb és ellenállóbb V alakú fellendülés Európában - véli a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a legfrissebb regionális elemzésében. A nemzetközi szervezet szerint ehhez az kellene, hogy bővítsék az oltóanyag-gyártási kapacitásokat és javítsák az oltások disztribúcióját, támogassák a megélhetést, alkalmazzanak innovatív intézkedéseket a maradandó gazdasági károk enyhítésére. Ennek kivitelezésére még egy újabb ösztönzőcsomagot is bevetne.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
14.
10:31

Állami alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza az OECD

A mindenki számára előnyös gyors gazdasági fellendülés biztosítása, az üzleti környezet és a munkaerő képzettségének javítása - ezeknek a prioritásoknak kellene szerepelniük a magyar döntéshozók listáján az OECD Going for Growth című legfrissebb jelentése szerint. A nemzetközi szervezet emellett egy állami alapnyugdíj bevezetését is javasolja az időskori szegénység csökkentése érdekében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
14.
09:29

Jó, ha ezt is tudja, amikor a csokiba harap

A kakaóbab ghánai termelői alig látnak valamit abból a bevételből és profitból, amit a csokoládégyártók elérnek, ezért azon studíroznak, hogyan honosíthatnák meg saját országukban a csokitermékek gyártását.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
22:16

Koronavírus: mi lesz a V4-ekkel a Fitch szerint?

A közép- és kelet-európai térség, különösen a visegrádi csoport (V4) gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben, és ez megerősíti azt a várakozást, hogy ezekben a gazdaságokban a jelenlegi harmadik járványhullám ellenére erőteljes növekedés kezdődik az idén - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett friss előrejelzésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
18:55

A vártnál nagyobb volt a drágulás az Egyesült Államokban márciusban

Az elemzők által vártnál erőteljesebben, 2012 óta legnagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban márciusban havi szinten - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna