gáz

05.
18.
07:33

Biden tűzszünetet szorgalmaz a Gázai övezetben

Támogatja az Izrael és a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet közötti tűzszünet létrejöttét - jelentette ki hétfőn Joe Biden amerikai elnök Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
17.
10:22

Egy "bélással" olcsóbb lesz a benzin

Most csak a benzin drágul.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
16.
19:08

Régi-új katasztrófa fenyeget

Divatba jött az állami beavatkozás, amit a 40-50 évvel ezelőtti neoliberális előretörés elsöpört a fejlett országok kormányainak eszköztárából, majd később a kevésbé fejlett országokéból is, amelyek kényszerűen követtek a fejletteket ezen az úton. A kérdés az, hogy nem ugyanaz, mármint a hatékonyság elvesztése lesz-e a történet vége most is.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
11:57

Izraeli-palesztin konfliktus: összehívta a Külügyi Tanács rendkívüli ülését Josep Borrell

Összehívta a Külügyi Tanács rendkívüli ülését Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a napokban kiéleződött izraeli-palesztin konfliktus miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
16.
11:15

Jól látható a tragikus igazság Észak-Koreával kapcsolatban

Észak-Koreát évtizedek óta kőkemény szankciók sújtják, amelyekkel elsősorban az USA meg akarja törni a brutális diktatúra erejét, ám eddig semmilyen eredményt nem ért el azonkívül, hogy a gazdasági korlátozások növelik a társadalom egészének szenvedését. A szankciópolitikai híveit azonban ez nem hatja meg.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
10:00

Fontos dolog derül ki a magyar gazdaságról a jövő héten

Az egyetlen statisztikai jelentés a bruttó hazai termék (GDP) első negyedévének első becslése lesz a jövő héten; a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden publikálja az adatot - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
19:42

Rég látott a világ akkora árulást, amekkorát a brexit pápája elkövet

Margaret Thatcher legendás konzervatív brit miniszterelnök, a neoliberális gazdaságpolitika nagyasszonya valószínűleg forogna a sírjában, ha tudná, hogy utóda, Boris Johnson kormánya milyen gazdaságpolitikát hirdetett meg az új állami költségvetésben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
20:18

Megnyitja a pénzcsapokat a kormány

A kormány az európai uniós Közös Agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési programjának magyar társfinanszírozását az eddigi 17,5 százalékról, 80 százalékra emelte - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Agroinform online rendezvény megnyitóján.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
15:06

Csaba László: Magyarország egy demodernizációs időszakba került

A magyar gazdaságpolitika határozottan unortodox olyan ételemben, hogy pontról pontra az ellenkezőjét csinálja annak, amit a józan ész diktálna - mondta Csaba László közgazdász a Szabad Európának adott interjújában, amelyben a magyar gazdaságban az elmúlt 10 évben kialakult helyzetről beszélgettek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
13.
09:54

Elzárták a szerbek a magyar gázcsapot

Szerbia korlátozza a balkáni áramlat gázvezeték horgosi átadási pontján Magyarország hozzáférését a rendszerhez, amivel megsérti szerződésben vállalt kötelezettségét.

Szerző(k): Komócsin Sándor