gáz

05.
12.
19:23

Nem a népszavazáson vérezhet el a független Skócia

Miután a Skócia függetlenségét támogató pártok jól szerepeltek a múlt héten tartott országgyűlési választásokon, újra napirendre került az országszakadást kilátásba helyező népszavazás. A referendum kiírása mellett az önálló Skócia megalakulása biztonságpolitikai kockázatot is jelentene, az EU-csatlakozás több gazdasági és diplomáciai kihívással járna.

Szerző(k): Nagy Martin
05.
12.
15:02

Jó hírek jöttek az EU-ról és Magyarországról

Jelentősen javultak az Európai Unió és az euróövezet növekedési kilátásai az Európai Bizottság (EB) tavaszi gazdasági előrejelzése szerint a februárban közölt, téli prognózishoz képest; noha a növekedés üteme tagállamonként eltérő lesz, 2022 végére a gazdasági teljesítmény visszatérhet a koronavírus-járvány okozta válság előtti szintre - írja az MTI. A Bizottság Magyarország várakozásain is jelentősen javított.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
08:29

Áram és gáz: változás a szolgáltatóknál, durva áremeléssel

Szépen csöndben újraindították a közműszolgáltató cégek a kikapcsolásokat, amit egybekötöttek a visszakapcsolási díjak emelésével. Az áramszolgáltatók esetén brutális a drágulás.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
21:00

A Hamász rakétaesőt zúdított Tel-Avivra és Izrael központi részére

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael központi részére kedd este.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
12:47

Több mint 2 milliárd forint támogatást osztott el délig a kormány

Varga Mihály pénzügyminiszter 1,5 milliárd forintot támogatást jelentett be három élelmiszeripari cégnek, míg Szijjártó Péter külügyminiszter 656 millió forintos állami pénzosztásról számolt be.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
12:48

Csak a dízelesek számíthatnak drágulásra

Szerdától emelkedik a gázolaj ára, a benziné marad a helyén.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
10.
10:09

Óriási költekezésbe kezdhetnek a magyarok a kormányfő főtanácsadója szerint

A pandémia alatt a lakosság megtakarítási rátája akár a 11 százalékot is elérhette, ami a válság előtti 8-9 százalékos rátához képest közel 30 százalékkal magasabb. A békeidőkhöz képest ez éves szinten 500-700 milliárd forintos többletmegtakarítást is jelenthet - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója, az MNB volt alelnöke az állami rádióban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
07:08

Új teória arra, mi Putyin rafinált, de grandiózus terve

Az elemzők többsége úgy véli, az orosz hadsereg kardcsörtetése Ukrajna határai mentén idén áprilisban azt jelezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő középtávon kész katonai erővel Oroszországhoz csatolni Ukrajnát, ahogy azt a Krím félszigettel 2014-ben tette. Egy elemzés ennél sokkal körmönfontabb tervet vázol fel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
09.
13:13

Egy pár forinttal drágulhatnak az üzemanyagok, de az is lehet, hogy nem

A forint árfolyamának erősödése segíthet abban, hogy a jövő héten nagyobb mértékű áremelést már ne kelljen elviselni a hazai kutakon - írja a Holtankoljak.hu, amely szerint néhány forintos emelés, vagy az árak szinten tartása várható a jövő héten.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
08:05

Merkel nagyot fordít fél évvel ezelőtti döntésén

Alig fél évvel azt követően, hogy az EU és Kína sok éven át tartó tárgyalások után aláírta kölcsönös befektetésvédelmi megállapodását, az egyezmény legnagyobb támogatója, a német kormány mintha meggondolta volna magát. A kínai befektetők tevékenységét akadályozó intézkedéseket hozott.

Szerző(k): Komócsin Sándor