gázkereskedelem

11.
26.
07:02

Nehéz szabadulni attól, hogy a régióban az energetikát is geopolitikai célok határozzák meg

Közepes méretű európai energetikai cégként képzeli el magát a jövőben a MET, és ehhez is arra van leginkább szükség, hogy a területen mindenre lőni kell, amire érdemes. Lehőcz Balázs Gábort, a cég eszközdivíziójának vezetőjét kérdeztük az energiaforradalom kényszeréről, a napról és a szélről.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
02.
08:17

Soha nem volt még olyan jó éve a Gazpromnak, mint tavaly

A Gazprom tavalyi profitja rekordszintű volt tavaly, csaknem kilencszerese az egy évvel korábbinak.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
02.
04.
07:08

Senki nem tudja, honnan jön jövőre elég gáz a fűtéshez

Ha az oroszok valóra váltják fenyegetésüket, és 2019 végén elzárják az ukrán vezetékeket, Magyarország bajba kerül. Földgáz valahonnan biztosan lesz, de az árak elszabadulása borítékolható. Ennek egyik oka, hogy a magyar kormány bár évek óta régiós gáztranzit-vezéri pozícióról ábrándozik, csalatkozhat - ráadásul az Egyesült Államoknak is a kisujjára lépett. A Napi.hu sorra vette, hogy a korábbi ígéretek közül melyikkel, ki és meddig jutott.

Szerző(k): Barabás Júlia, Szabó Dániel, Szabó M. István
10.
25.
09:49

Felfüggesztették egy magyar gázszolgáltató tevékenységét

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal október 25. reggel 6 órától, 90 napra kijelöli az NKM Földgázszolgáltató Zrt.-t a Cross-Inergy Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. helyett.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
10.
19.
12:51

Felfüggesztették a gázkereskedő működési engedélyét

Felfüggesztette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Cross-Inergy Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét október 25-én reggel 6 órától 90 napra.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
02.
19:32

Türkmenisztánban kilincselt a magyar kormány

Türkmenisztánban tárgyalt egy magyar delegáció a gazdasági együttműködés lehetőségeiről. Az azeri sajtó szerint gázkereskedelemről lehetett szó.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
04.
12:20

Gázvezetéket épít Románia

A román gázszállítási rendszerüzemeltető, a Transgaz megkezdte a bolgár-román-magyar-osztrák (BRUA) gázfolyosó romániai szakaszának építését – közölte a román energiaügyi minisztérium hétfőn.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
06.
02.
13:07

Putyin most sejkekkel barátkozott

A gáz- és az olajiparra kiterjedő stratégiai együttműködési nyilatkozatot írt alá Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohamed bin Zájid ál-Nahajan sejk, Abu Dzabi koronahercege pénteken Moszkvában.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
05.
30.
09:00

Az ember, aki megvette a MET-et

Ritkán tartózkodik Magyarországon és még ritkábban nyilatkozik a sajtónak Lakatos Benjamin, a MET Csoport vezérigazgatója, a cégcsoport friss többségi tulajdonosa, aki szerint az energiakereskedő cég fontos fordulóponthoz érkezett az európai piacokon. A szakember úgy látja: nem indokolt, hogy a társaság neve rendszerint politikai kontextusban merül fel, miközben árbevételük immár 90 százaléka Magyarországon kívülről származik és sikereiket a kezdetektől fogva humántőkére alapozott növekedési modelljüknek köszönhetik.

Szerző(k): Napi.hu
05.
23.
11:01

Fontos ügyletet zárt le a MET csoport

Az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET csoport lezárta 50 millió euró értékű, induló biztosíték nélküli középtávú rulírozó hitelkeretét - olvasható a társaság közleményében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely