gázvezeték

06.
11.
06:20

Egerek állják útják az exkavátoroknak

Az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a Baltic pipe gázvezeték megépítését azt követően, hogy a helyi hatóságok felfüggesztették a dániai szakasz építési engedélyét. A vezeték kulcsfonottságú Lengyelországnak az orosz energiafüggőség leépítéséhez.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
19.
12:03

Biden mégis engedhet az Északi Áramlat 2. ügyében

Az amerikai kormány úgy döntött, hogy nem szankcionálja a balti gázvezeték mögött álló német vállalatot - tudta meg az Axios. A Biden-kormányzat a Németországgal való jó kapcsolatokat helyezi előtérbe, és inkább enged Vlagyimir Putyin elnök európai térnyerésének.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
09:54

Elzárták a szerbek a magyar gázcsapot

Szerbia korlátozza a balkáni áramlat gázvezeték horgosi átadási pontján Magyarország hozzáférését a rendszerhez, amivel megsérti szerződésben vállalt kötelezettségét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
10.
14:07

Gáz, állami hitel és ösztöndíj - Szijjártó Azerbajdzsánban tárgyalt

Nagy mennyiségű gáz szállításáról szóló szerződés reményében utazott ismét Azerbajdzsánba tárgyalni Szijjártó Péter külügyminiszter, aki bejelentette azt is, hogy a magyar állami Eximbank százmillió dolláros hitelt ad magyar cégeknek ahhoz, hogy építhessenek az azeriek által visszafoglalt Karabahban, és újabb kétszáz azeri diáknak adnak magyar állami ösztöndíjat magyarországi egyetemekre.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
16.
12:10

Még egy óriási feladat áll Merkel előtt

A német kormány lázasan keresi a megoldást az északi áramlat 2. gázvezeték problémájára. Az USA szankciókkal fenyegeti Németországot, ha befejezik és üzembe helyezik az orosz gázt közvetlenül német földre szállító csőkígyót, ám talán lehet kompromisszumot találni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
19.
12:40

Meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése?

Először ismerte el az orosz Gazprom gázipari vállalat, hogy meghiúsulhat az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat-2 földgázvezeték építésének befejezése.

Szerző(k): Domokos László
01.
18.
17:25

Lefújták az Északi Áramlat-2 építését a németek

Mégsem folytatódhat az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése Németország felségvizein, mert környezetvédő civil szervezetek hétfőn megfellebbezték a munkálatok folytatását engedélyező hatósági döntést.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
15.
21:28

Folytatódhat az Északi Áramlat-2 építése

Engedélyezte a német szövetségi hajózási és vízrajzi hivatal (BSH), hogy azonnal folytassák az Északi Áramlat-2 gázvezeték építését Németország felségvizein - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
01.
18:23

A Vajdaságban megnyitották a Török Áramlat szerbiai szakaszát

Aleksandar Vucic szerb államfő jelenlétében pénteken a vajdasági Zsablya közelében, Boldogasszonyfalván (Gospodinci) megnyitották a Török Áramlat szerbiai szakaszát, a Balkáni Áramlatot - számolt be róla a helyi sajtó.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
11.
18:49

Az oroszok újra építik az Északi áramlat 2-t

Az orosz Fortuna csőfektető hajó újraindította a munkálatokat az Északi áramlat 2 földgázvezeték befejezetlen szakaszán - jelentették pénteken orosz hírügynökségek a projektet irányító Nord Stream 2 AG-re hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika