garantiqa

03.
04.
10:12

Brüsszel döntött, jöhet a hosszabbítás

A Covid-19 vírusjárvány idején a gazdaság segítése érdekében alkalmazható állami támogatások 2021. június 30. helyett 2021. december 31-ig alkalmazhatók. Így idén egész évben elérhető marad az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által, a válság negatív hatásainak enyhítését célzó Garantiqa Krízis Garanciaprogram.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
21.
13:07

Rekordévet zárhat a Garantiqa

Az MFB csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási portfóliója az év végére 480 milliárd forinttal nőhet és meghaladhatja az 1200 milliárd forintot, így a társaság várhatóan fennállásának legsikeresebb évét zárja 2020-ban - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
22.
15:13

Hosszú távú hitelgarancia programot hagyott jóvá a kormány

Garantiqa Krízis Garanciaprogram Investment Hitelgarancia néven 2032-ig szóló garanciaterméket hozott létre a kormány. Indok: a koronavírus világjárvány negatív gazdasági hatásainak mérséklése.

Szerző(k): Németh Géza
09.
30.
12:03

Népszerű az állami garancia, cégek ezreit juttatta a válságban hitelhez

Népszerű a cégek körében a Garantiqa Hitelgarancia krízisprogramja. A növekvő portfólió miatt tőkeemelésre van szükség a cégben, amit az állam finanszíroz. A garanciaprogramok segítségével olyan cégek is hitelhez juthatnak, amelyeknek egyébként nem lenne erre esélyük.

Szerző(k): Herman Bernadett
08.
14.
08:20

Sokan kérnek garanciát: második helyre került Magyarország

Európai szinten is kiemelkedő kereslet van Magyarországon a garanciakonstrukciók iránt, amelyek segítségével a vállalkozások hitelforráshoz juthatnak - közölte az MFB-csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
07.
09:41

Már a nagyvállalatokat is mentené a magyar állam

A Garantiqa új programjában már a nagyvállalatok is igénybe vehetik az állami garanciavállalást, mivel az egy adósnak nyújtott maximális kezességvállalás mértéke ebben a programban elérheti az ötmilliárd forintot is.

Szerző(k): Domokos László
12.
04.
21:00

Jelentős bővülésre számít az MFB-csoport

Jelentős bővülésre számít idén a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoport: a bank hitelkihelyezése várhatóan 39 százalékkal nő, és a Garantiqa hitelgarancia is rekordévre számít - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
05.
15:31

Még gyorsabban juthatnak hitelhez a kkv-k

Átfutási idő nélkül vehetik igénybe a jövőben a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási szolgáltatását a CIB Bank Zrt. ügyfelei.

Szerző(k): Domokos László
03.
14.
07:03

Örülhetnek a kkv-k

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. garanciaállománya 2017-ben elérte az 570 milliárd forintot az előzetes, nem auditált adatok szerint, ami 28 százalékot meghaladó növekedés az előző évhez képest.

Szerző(k): Domokos László
12.
27.
14:26

Nagyon sok pénz vár a kkv-kra

A vállalkozások és főleg a kkv-szektor szereplői részéről fokozott igény van ma külső forrásokra. Ezzel párhuzamosan a csökkenő kamatmarzsok a banki szereplőket is a minél nagyobb volumen kihelyezésére ösztönzik. A kereslet és a kínálat kiegyenlítődni látszik, így még a vissza nem térítendő és visszatérítendő EU-s támogatások ellenére is számottevő, 10 százalék körüli növekedést mutat a kkv-hitelezés - állapította meg a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Szerző(k): Domokos László