gasztronómia

04.
04.
06:28
A húsvéti nyuszi elment, indulhat a hobbikertészet

A húsvéti nyuszi elment, indulhat a hobbikertészet

A Vetőmag Szövetség szerint közel 20 millió darabot értékesítenek a kiskerti vetőmagokból.

Szerző(k): Zádori Bence
03.
16.
10:33
A fiatalok többsége nem is meri fel a zöldségeket

A fiatalok többsége nem is meri fel a zöldségeket

Egy francia tanulmány szerint minden ötödik fiatal képtelen felismerni a cukkinit és más hétköznapi zöldségeket fénykép alapján.

Szerző(k): Zádori Bence
03.
12.
16:32
Úgy visszük a hazait, mintha nem lenne holnap

Úgy visszük a hazait, mintha nem lenne holnap

Minden második vásárló a hazai termékeket teszi a kosarába, szerintük ez egyet jelent a biztonsággal.

Szerző(k): Horváth Balázs
02.
13.
07:02
Van olyan menzaprogram, ahol a gyerek normál áron jó minőséget kap

Van olyan menzaprogram, ahol a gyerek normál áron jó minőséget kap

Egyre több gyerek esik ki a hagyományos közétkeztetésből, a szülők és a gyerekek is panaszkodnak a drága, de minőségben nem mindig megfelelő menzák miatt. A táplálékallergiások száma viszont egyre nő, ami egyedi igényeket teremt. A hazai gyermek-közétkeztetésről a Hungast csoport vezető dietetikusával, Dávid-Dobos Zsófiával beszélgettünk.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
01.
11.
15:08
Krausz Gábor: A 200 ezer forintos vacsora már nem jellemző

Krausz Gábor: A 200 ezer forintos vacsora már nem jellemző

A külföldi jó éttermek után a vendégek Magyarországon is szeretnének jó minőséget kapni – vélekedik a sztárséf.

Szerző(k): Sánta András
01.
06.
16:45
Közzé tették 2023 förtelmes ételeinek listáját

Közzé tették 2023 förtelmes ételeinek listáját

Tavaly is megvizsgálták, hogy az emberek általános értékelése alapján mik a világ legrosszabb elemózsiái.

Szerző(k): Sánta András
12.
27.
10:45
Csak a pénztárca szabhat gátat a szilveszteri mulatozásnak

Csak a pénztárca szabhat gátat a szilveszteri mulatozásnak

Íme néhány kiemelkedő ajánlat a kínálatból.

Szerző(k): Economx
12.
05.
13:55
Az ötezer forintos bejgliben már valóban van töltelék

Az ötezer forintos bejgliben már valóban van töltelék

Az elmúlt években elképesztően megugrott a bejgli ára. Hogyan jutottunk oda, hogy a magyarok kedvenc karácsonyi édességéből egy luxusédesség lett? Erről beszélgettünk interjúkban Erdélyi Balázzsal, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnökével.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
11.
26.
19:25
Téli programlehetőségek az ezerarcú Balatonnál

Téli programlehetőségek az ezerarcú Balatonnál

Bár a Balaton leginkább nyaranta kerül a turisták, pihenni vágyók érdeklődésének középpontjába, a tónál ősztől tavaszig is rengeteg programlehetőség kínálkozik. Sokkal békésebb ilyenkor a vidék, de éppen ez adja a téli Balaton hangulatának különlegességét.

Szerző(k): Sánta András
11.
21.
22:01
Egy magyar séf a világ 100 legjobbja között

Egy magyar séf a világ 100 legjobbja között

A szakma egyik legfontosabb listájában, a The Best Chef rangsorában a 100 legjobb séf közé választották a budapesti Salt étterem szakácsát, Tóth Szilárdot. Ezzel újabb sikert könyvelhetett el a Michelin Guide értékeléseiben is egyre jobban szereplő magyar gasztronómia.

Szerző(k): Economx