ge

06.
24.
18:52

Karácsonyék tízmillió négyzetméternyi napelemmel zöldítenék Budapestet

Tízmillió négyzetméternyi napelemmel szeretné Budapest városvezetése 2030-ra csökkenteni a város károsanyag-kibocsátását és energiafüggőségét - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
17:48

A Richter húzta le Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,92 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel, 48 610,40 ponton zárt csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
17:32

Bajban a Skoda, korlátozzák a termelést

Alkatrészhiány miatt korlátozni kényszerül termelését a következő időszakban a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto - közölte Martina Gillichová, a Skoda szóvivője csütörtökön Mladá Boleslavban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
17:15

Jó hír a Sinopharmmal oltott időseknek: ingyenes ellenanyag-tesztet kapnak

A kínai vakcina hatékonysága kapcsán felmerült kétségekre és a fővároshoz érkezett megkeresésekre reagálva a fővárosi önkormányzat ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot indít - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester az Azonnali portálnak adott interjúban. A főváros 19 ezer tesztet biztosít a 60 év felettieknek, a tesztelés július 5-től indul - közölte a fővárosi önkormányzat.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
24.
14:31

Példátlan számok érkeztek a magyar kórházakból

Májusban több mint 9 milliárd forinttal gyarapodott a magyar kórházak adóssága, ilyen mértékű évközi emelkedésre eddig még soha nem volt példa. A májusi plusszal 40 milliárd fölé nőtt a tartozásállomány, ami az ötödik hónap végére szintén rekordnak számít.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
24.
14:17

Áramfogyasztás: újabb rekord dőlt meg Magyarországon

A keddi rekord után megdőlt Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztási rekordja szerdán is, a rendszerterhelés csúcsértéke elérte a 6814 megawattot (MW), 28,7 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet mellett - adta hírül a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
13:28

Hidrogénüzem került a lakóövezetbe, hogy brutálisan visszavágják a szén-dioxid-kibocsátást

Stuttgart közelében egy 100 ezer négyzetméteres régi rakterület átalakításával klímakerület épül. Az Esslingen-projekt célja, hogy egy városrésznyi területen az ott lakók teljes, éves energiaigényének (fűtés, világítás, hűtés, használt melegvíz, elektromobilitás stb.) kiszolgálása ne járjon 1 tonnát meghaladó egyénenkénti szén-dioxid-kibocsátással.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
24.
11:33

Pfizer- és a Moderna-oltás: ritka mellékhatásra figyelmeztet az amerikai gyógyszerhatóság

Az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) bejelentette, hogy sürgős lépéseket tervez annak érdekében, hogy az mRNS vakcinák - Pfizer, Moderna - alkalmazási előírását kiegészítsék a kamaszok és fiatal felnőttek körében nagyon ritkán előforduló szívizomgyulladás kockázatára utaló figyelmeztetéssel.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
24.
11:11

Gulyás Gergely bejelentette az új maszkszabályt

Ha a beoltottak száma eléri az 5,5 milliót, amire pár napon belül sor kerülhet, akkor nem lesz kötelező a maszkviselés. A kormány pedig megkezdi a felkészülést az augusztus 20-i ünnepre - többek között ezekről beszélt a kormányinfón Gulyás Gergely.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
24.
10:33

Merkel elmondta a véleményét az oltásokról

Merkel szerint nem a szabadalmak feloldása jelenti a megoldást, hanem a gyártási engedélyekkel kell javítani a helyzeten.

Szerző(k): Csernátony Csaba