greenpeace

04.
15.
14:19

Tüntettek a Mol-székház előtt: ne egy nemzeti parkban fúrjanak!

Tovább folyik a Mol Nyrt. Őrségbe tervezett fúrásai elleni demonstráció, csütörtökön délelőtt az éves közgyűlésre igyekvő igazgatósági tagokat szembesítette a Greenpeace azzal, hogy ki mindenki nem akarja, hogy szénhidrogént keressenek természetvédelmi területen.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
17:17

Száznál több civil szervezet követeli a Moltól, hogy ne menjen az Őrségbe

A Greenpeace által kiadott sajtóközleméyn szerint 109 civil szervezet közös nyilatkozatban szólítja fel a magyar olajcéget, hogy ne folytassa az Őrségi Nemzeti Park védett természeti területére tervezett beruházását.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
27.
07:40

A nemzeti park is ellenzi a Mol őrségi fúrásterveit

Nem tűnik elégségesnek a helyzet enyhüléséhez, hogy a hazai olajipari cég nem kőolaj, hanem földgáz után akar kutakat fúrni és mélyíteni a nemzeti parkban. Nem tetszik ez se a helyieknek, se a természetvédőknek, de még a nemzeti park vezetésének se.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
11.
11:08

Fukusima: sebészkést forgatnak a sebben

Tíz éve előbb a tóhokui földregés, majd az ezt követő cunami, végül az ennek következményeként kialakuló nukleáris katasztrófa tette ismertté világszerte Fukusima nevét. A békebeli Japán eddigi legnagyobb iparági rombolásának hatásai és következményei mára elég jól kivehetővé váltak.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
26.
10:28

A Greenpeace nekimegy a Molnak

A környezetvédő szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy az olajipari vállalat kőolajkutat tervez az Őrségi Nemzeti Parkban. Az éghajlati- és ökológiai válság korában szerintük az a minimum, hogy a Mol ne rombolja a védett természeti értékeinket.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
08.
20:24

Jogerős: Kishantos és a Greenpeace pert nyert a magyar állammal szemben

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése alapján Kishantos és a Greenpeace Magyarország pert nyert a magyar állammal szemben – közölte a Greenpeace környezetvédelmi szervezet. A mai döntés megerősítette a Pesti Központi Kerületi bíróság korábbi ítéletet, amely elutasította a magyar állam keresetét, és kimondta, hogy az állam által felhozott vádak megalapozatlanok.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
30.
16:30

A budapesti csapvízben kevesebb mikroműanyag van, mint a palackozott ásványvízben

Sok a mikroműanyag-részecske a Dunában, és kimutatható a budapesti csapvízben is - állapította meg a Greenpeace Magyarország legújabb vizsgálata. A helyzet máshol még rosszabb.

Szerző(k): Domokos László
03.
11.
13:39

Lakáserkélyeken érkezik az új napelem-forradalom

Csak kiakasztják az erkény korlátjára, és máris kisebb lesz a villanyszámla - ilyen egyszerű megoldással kezdtek kampányolni Németországban. Ha a próbaprojekt sikeres lesz, tömegesen bekékülhetnek az erkélyek.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
16.
15:38

Nekiment a lengyel gazda Európa legszennyezőbb erőművének

Ha a szénbánya megnyílik, akkor "nem lesz itt semmi sem, és ez lenne a jövő" - mondta egy idős janowi állattenyésztő, aki teljesen váratlanul a lengyelországi szénerőmű ellenes mozgalom jelképévé vált.

Szerző(k): Szabó M. István
01.
08.
19:07

Vizsgálhatják a kormány klímaterv-maszatolásait

Ombudsmanhoz fordultak civilek annak érdekében, hogy kiderüljön: rendben volt-e jogilag, hogy a kormány tavaly novemberben a klímastratégia megalkotásához szükséges társadalmi konzultációt formailag és tartalmilag is elbagatelizálta.

Szerző(k): Szabó M. István