groupama

04.
23.
07:08

Érthetetlen, ami a szuper lakásbiztosításokkal történik

Nagyon nehezen indul a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások piaca. A biztosítók is lassan készültek el a termékfejlesztéssel, és az értékesítés is döcög. Az értékesebb ingatlannal rendelkező, átgondoltabb ügyfelek azért éltek a lehetőséggel.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
07.
10:50

Hatalmas károkat okoz a tavaszi fagy a mezőgazdaságban: itt a támogatás

A mezőgazdasági biztosítások díjához nyújtott támogatás keretösszege minden eddiginél magasabbra, 11 milliárd forintra emelkedett idén. A gazdálkodók április 7. és május 15. között pályázhatnak a támogatásra, mellyel a biztosítások díjának akár 70 százalékát is visszakaphatják utólagos támogatásként

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
23.
13:50

Lakásfelújítási támogatás: van egy fontos szempont, amire nem gondolnak a családok

A lakásfelújítást tervezők 1 és 3 millió forint közötti visszatérítésre tartanak majd igényt az államtól - derül ki az OTP Bank és a Groupama felméréséből. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a támogatás összegének legalább kétszeresét költik majd otthonuk felújítására. Ekkora befektetést már érdemes pénzügyileg is alaposan megtervezni, és a biztosítást is az új, értékesebb ingatlanra aktualizálni.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
26.
11:59

Új korszak kezdődik a lakásbiztosítási piacon: mindenkinek érdemes váltania

Bő egy évet kellett várni, hogy a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások meghirdetése után igazán beinduljon a piac. Az idén februárban egymás után három biztosító is megkapta termékére a minősítést, így most már hat szereplő kínál ilyen terméket a 12-ből. A legnagyobb kihívást az jelenti a termékfejlesztésnél, hogy a kárhányaddal kapcsolatban is vannak elvárásai az MNB-nek.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
19.
10:13

Nagy dobásra készül a Groupama

Az MNB értesítette a Groupama Biztosítót Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. A konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. A jegybanknál egy további biztosító pályázatának elbírálása zajlik, s a felmérések szerint a többi piaci szereplő jórésze is fejleszti már e termékét.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
18.
11:02

Újabb információ derült ki az otthonfelújítási támogatásról - erre érdemes odafigyelni

Az OTP Bank és a Groupama Biztosító megbízásából készült országos kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb felújítási célok a belső terek és a fürdőszoba felújítása, ugyanakkor előkelő helyen áll a nyílászárócsere, a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve az ingatlan szigetelése is. A felújításoknak köszönhetően jelentős számú ingatlan értéke nőhet meg a következő években, ezért a kapcsolódó lakásbiztosításokat is érdemes átnézni az alulbiztosítottság elkerülése érdekében.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
12.
09:40

Alaposan megbírságolták a Groupama Biztosítót

A piacfelügyelő Magyar Nemzeti Bank összesen 49,5 millió forint bírságot szabott ki a Groupama Biztosítóra, mivel hiányosságok voltak a cég informatikai és kockázatkezelési rendszereiben.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
29.
11:23

Jó hír az autósoknak: visszakapnak egyhavi kgfb-díjat a biztosítótól

Több mint 700 millió forintot ajánlott fel az ügyfeleknek a Groupama, mivel a kijárási korlátozás miatt csökkent a gépjárműhasználat, és ezzel a balesetek, károk száma is visszaesett.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
18.
10:50

Eladja egyik leányát az OTP

Az OTP Bank horvát leánybankja értékesíti biztosító társaságát. A vásárló ezúttal is a Groupama.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
07.
07:08

Új módszer hódít a munkanélküliségtől tartók körében, mi lesz, ha nem fizet az állam?

Jelentősen megugrott a kereslet idén a munkanélküliség elleni biztosítások iránt, mivel a koronavírus-járvány nyomán rengetegen veszítik el az állásukat. Van olyan biztosító, amelynél március óta a kárigények is megduplázódtak. Ezek a biztosítások azonban csak bizonyos feltételek megléte és számos megkötés mellett kínálnak védelmet, így érdemes alaposan megfontolni az igénybevételt. Jó hír, hogy egyes biztosítók már enyhítettek a korábbi szigoron, mely kizárta azokat, akik közös megegyezéssel távoztak a munkahelyükről.

Szerző(k): K. Kiss Gergely